« Takaisin

Mielenterveysviikko

Mielenterveysviikko nostaa esiin ajankohtaisia mielenterveyteen liittyviä teemoja, tuo esille epäkohtia, tekee parannusehdotuksia ja vaikuttaa asenteisiin. Mielenterveysviikkoa on vietetty jo vuodesta 1974 aina marraskuun lopulla.

 

MTViikko_1800x505_Karuselli_b

Työ mielessä mielenterveysviikolla 19.−26.11.2017

Mielenterveysviikolla puhutaan tänä vuonna työelämästä ja mielenterveydestä. Viikon teema Työ mielessä on myös uuden blogin nimi sekä vuoden 2017 mielenterveysbarometrin pääaihe. 

Mielenterveysviikon tavoitteena tänä vuonna on nostaa esille moninaisia haasteita, joita mielenterveysongelmista kärsivät kohtaavat työelämässä: miten mielenterveysongelmat vaikuttavat työssä jaksamiseen, millaisia vaihtoehtoja ja tukea sairauslomalta työhön palaavalle pitäisi tarjota ja kuinka lisätä psyykkisiin sairauksiin liittyvää avoimuutta työkulttuurissa.

− Mielenterveyden sairaudet ovat toiseksi suurin syy pitkiin sairauslomiin ja moni tarvitsee joustavuutta töihin palatessaan. Työelämäkulttuurin tulisi muuttua monimuotoisemmaksi, jotta sairaudesta toipuvilla olisi mahdollisuus palata työelämään ja kokea osallisuutta ja merkityksellisyyttä yhteiskunnassa, sanoo Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka.

Mielenterveyden keskusliitto on avannut marraskuun alussa uuden Työ mielessä -blogisivuston. Viikoittain ilmestyvällä blogilla on useita eri kirjoittajia, jotka pohtivat työelämään ja mielenterveyteen liittyviä ilmiöitä laajasti eri näkökulmista.
Lue ensimmäinen blogi: Päivi Rissasen kirjoitus Toivottomia tapauksia ei ole.
www.tyomielessa.fi #työmielessä

Mielenterveysviikon ohjelma

Sunnuntai 19.11.
Kynttilätapahtumien päivänä ympäri Suomea sytytetään kynttilät itsemurhan tehneiden muistolle. Lisätietoja kynttilätapahtumista.
#kynttilätapahtuma

Maanantai 20.11.
Mielenterveysbarometrin 2017 tulokset julkistetaan klo 10 opetus- ja kulttuuriministeriössä. Mielenterveyden keskusliitto on teettänyt barometrin yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa ja barometrin pääaiheena on työelämä ja mielenterveys.
#mielenterveysbarometri #työmielessä

Tiistai ja keskiviikko 21.-22.11.
Viikon päätapahtuma mielenterveysmessut täyttävät 20 vuotta ja levittäytyvät jälleen Helsingin Wanhaan Satamaan (Pikku Satamakatu 3-5, Helsinki). Avoinna ti 21.11. klo 9−17 ja ke 22.11. klo 9−16. Tutustu messuohjelmaan.
#mielenterveysmessut

Tiistai 21.11.
Hyvän mielen lähettiläs 2018 sekä IBBY Finlandin kanssa yhteistyössä toteutetun, nuorille suunnatun Pulpetti puristaa -kirjoituskilpailun voittajat julkistetaan klo 9−11 Wanhassa Satamassa H-salissa.
#hyvänmielenlähettiläs

Koko viikko 47

Mielenterveyden keskusliiton 160 jäsenyhdistystä järjestävät eri puolilla Suomea tapahtumia ja tempauksia: seminaareja, mielenterveyskävelyjä, iltamia, konsertteja ja lausuntailtoja. Lista tapahtumista.
Somekampanjassa julkaistaan Millainen on hyvä työpaikka? -kyselyn ja mielenterveysbarometrin tuloksia.
#hyvätyöpaikka #työmielessä #mielenterveysbarometri

mtkl.fi
tyomielessa.fi
mielenterveysmessut.fi
facebook.com/mielenterveydenkeskusliitto
twitter.com/mtkl_fi
Instagram: @mielenterveydenkl

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Sirkku Immonensirkku.immonen@mtkl.fi, puh. 040 124 4700
Viestinnän suunnittelija Mirja Aarniomirja.aarnio@mtkl.fi, 050 493 4433 (Työ mielessä -blogi)

 

Messukuva 2017

 

Kynttilatapahtuma17_banneri (2)

 

 

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter