Siirry sisältöön

Liity jäseneksi

Jäsenyhdistyksemme toimivat ympäri Suomen 92 eri paikkakunnalla. Haluaisiko yhdistyksesi olla osa porukkaamme? Tutustu palveluihin ja etuihin, joita tarjoamme jäsenyhdistyksillemme.

Kuka voi hakea jäsenyyttä?

Mielenterveyden keskusliiton jäseneksi voivat hakea mielenterveyden hyväksi toimivat rekisteröidyt yhdistykset ja säätiöt.

Lähetä hakemus ja liitteet sähköpostilla

Kun yhdistyksesi päättää liittyä Mielenterveyden keskusliiton varsinaiseksi jäseneksi, tarvitsemme teiltä hakemuksen ja muutamia virallisia asiakirjoja.

  1. Vapaamuotoinen hakemus
  2. Kopio yhdistyksen perustamiskirjasta
  3. Kopio perustavan kokouksen pöytäkirjasta
  4. Patentti- ja rekisterihallituksen päätös yhdistyksen rekisteröitymisestä
  5. Yhdistyksen säännöt

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja liitteet pdf-tiedostona sähköpostitse osoitteeseen: maie.puusaar@mtkl.fi.

Jäsenmaksumme

  • Yhdistykset: 5 euroa/jäsen (enintään 600 jäseneltä)
  • Säätiöt: 100–3000 euroa (perustuu henkilöstön määrään)

Jäsenmaksu laskutetaan vuosittain marraskuun aikana.

Tutustu konkreettisiin etuihin, joita tarjoamme jäsenyhdistyksillemme

1. Mahdollisuus taloudelliseen tukeen

  • Jos yhdistyksenne ei saa suoraan STEA:n rahoitusta, teillä on mahdollisuus hakea pientä taloudellista tukea Mielenterveyden keskusliitosta. Tukea voi saada perustoimintaanne sekä vaikuttamis- ja kehittämistyöhön.
  • Kun olette jäsenyhdistyksemme, voitte hakea taloudellista tukea koulutusten järjestämiseen yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.
  • Jäsenenämme voitte osallistua vammaisjärjestöjen valtakunnalliseen Pieni ele -vaalikeräykseen ja hankkia varoja yhdistyksellenne.

2. Koulutuksia ja hankeyhteistyö

  • Järjestämme jäsenyhdistyksillemme yhteisiä koulutus- ja verkostoitumistapahtumia kasvokkain ja verkossa.
  • Tuemme jäsenyhdistystemme liikunta-, luonto- ja kulttuuritoimintaa alueellisten koulutusten, että verkkokoulutusten avulla.
  • Teemme yhteistyötä eri hankkeiden parissa, kuten Skutsi kuulee ja Virkeyttä väkeen.

3. Koulutusyhteistyö: Tehdäänkö yhdessä?

Etsimme jatkuvasti jäsenyhdistyksistämme koulutuskumppaneita varsinkin kursseille, jotka on suunnattu mielenterveysongelmia itse kokeville ihmisille. Meiltä tulevat ohjaaja ja markkinointiapu. Teiltä toivottavasti osallistujat ja ehkä toinen ohjaaja. Saatte samalla käyttöönne kurssin kaikkia ideat, ajatukset, harjoitukset ja menetelmät ja voitte ottaa niitä käyttöönne yhdistyksessänne.

4. Alennettuja tapahtumahintoja jäsenyhdistyksille

  • Mielenterveysviikon ammattilaisohjelmaan osallistuminen -50 % alennuksella.
  • Valtakunnalliseen Liikettä palloon! -tapahtumaan pääsee joukkueenne osallistumaan alennettuun jäsenhintaan.

5. Valmista materiaalia ja markkinointiapua

  • Mielenterveyden keskusliitto tuottaa vuosittain valmista markkinointimateriaalia, esimerkiksi mielenterveysviikolle, ja jäsenyhdistykset saavat sen käyttöönsä.
  • Koostamme yhdistysten Mielenterveysviikon kampanjaan liittyvät tapahtumat ja markkinoimme niitä yhteisesti medialle.
  • Kun järjestätte yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa tapahtuman tai seminaarin alueellanne, autamme sen markkinoinnissa ja alueellisessa näkyvyydessä.

6. Tekijänoikeudet: Sopimusasiat kunnossa

Mielenterveyden keskusliiton jäsenenä kuulutte automaattisesti yhteiseen Teosto- ja Gramex-sopimukseemme. Jos siis soitatte alle 200 henkilön tapahtumissanne musiikkia vaikkapa äänitallenteelta, ja musiikin esittäminen ei ole tilaisuuden pääasia, teidän ei tarvitse ostaa erillistä musiikinsoittolupaa. Samoin sopimus kattaa yhdistyksen liikuntaryhmissä laillisesta lähteestä peräisin olevan musiikin käyttämisen.

7. Tarvitsetteko neuvoa tai apua?

Tuemme yhdistystoiminnan eri kiemuroissa sekä järjestämme yhteistyön tueksi yhdistystapaamisia ja -verkostoja. Neuvomme myös STEA-avustusten laadinnassa sekä toimimme yhdistystoiminnan kehittämisen, suunnittelun ja toiminnanedellytysten vahvistamisen apuna. Juristimme tukee taas yhdistysoikeuteen ja muihin yhdistyksen hallintoon liittyvissä kysymyksissä sekä toimii asiantuntijana muun muassa potilaan oikeuksista, itsemääräämisoikeudesta asumispalveluissa ja sosiaalietuuksista liittyvissä asioissa.

8. Maksuton Tunne & Mieli -lehti yhdistyksen viralliseen postiosoitteeseen. Lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa.

9. Yhdessä jätämme jäljen

Jotta mielenterveysasiat arkipäiväistyisivät ja niihin liittyvät luulot ja ennakkokäsitykset hälvenisivät, Mielenterveyden keskusliitto tekee päivittäin edunvalvontaa ja vaikuttamistyötä niin yksilötasolla, yhteisötasolla kuin yhteiskunnallisesti. Toimimme eri työryhmissä ja neuvottelukunnissa, koulutamme eri puolilla Suomea ja teemme mielenterveysasioita tunnetuksi. Viestimme valtakunnallisesti.

10. Yhdistyksen omille henkilöjäsenille tarjoamme seuraavia jäsenetuja

Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistysten omille henkilöjäsenille tarjoamme erilaisia etuja, kuten Tunne & Mieli -lehden vuosikerran jäsenetuhintaan sekä alennuksia majoitushinnoista. Tutustu etuihin tällä sivulla.

Liittona tarvitsemme jäsenyhdistyksiämme. Yhdessä olemme enemmän!

Kysy lisätietoa