Mielenterveyden keskusliitto on mielenterveysongelmia itse kokeneiden ihmisten järjestö. Toimimme asiantuntijoina sekä edustamme kokemusasiantuntijan ääntä. Valvomme psyykkisesti sairastuneiden ja mielenterveysongelmia kokevien ja heidän läheistensä etuja. Tuemme mielenterveysyhdistyksiämme eri puolilla maata heidän toiminnassaan järjestämällä koulutuksia ja tapahtumia sekä lähettämällä säännöllistä jäsenkirjettä.
Liity jäseneksi
Jäsenyhdistyksemme toimivat ympäri Suomen 92 eri paikkakunnalla. Haluaisiko yhdistyksesi olla osa porukkaamme? Tutustu palveluihin ja etuihin, joita tarjoamme jäsenyhdistyksillemme.
Mistä varoja toimintaan?
Yhdistystoimintaan voi hakea toiminta- ja kehittämisavustusta Mielenterveyden keskusliitolta tai suoraan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA). Opintokeskus Sivis myöntää tukea koulutusten järjestämiseen ja Pieni ele -vaalikeräys tuottaa varoja mm. yhdistysten vertaistuki- ja neuvontapalveluihin.
Koulutukset ja tapahtumat
Järjestämme koulutuksia varta vasten jäsenyhdistyksillemme sekä monenlaisia kursseja, koulutuksia, seminaareja ja luentoja eri puolilla Suomea mielenterveysongelmia kokeville ihmisille, mielenterveysongelmia työssään kohtaaville ammattilaisille sekä kaikille kiinnostuneille. Sekä verkkokursseja.
Tunnustukset mielenterveystyöstä
Mielenterveyden keskusliiton ansiomerkki on oiva tapa kiittää yhdistyksen aktiivisia toimijoita. Ansiomerkkien tarkoitus on palkita ja innostaa sekä luoda yhteenkuuluvaisuutta, niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Ansiomerkin myöntämisperusteena on pitkäaikainen työskentely joko jäsenyhdistyksen tai liiton palveluksessa luottamus- tai toimihenkilötehtävissä. Merkkiin oikeuttaa myös vapaaehtoisena toimiminen.
Ansiomerkit ja ohjeet uudistuvat
Ansiomerkkien uudistus on käynnissä. Myös ansiomerkkiin oikeuttavat ajat muuttuvat. Päivitämme uudet ansiomerkkihakemukset ja -ohjeet heti, kun uudet merkit on saatu käyttöön.
Jäsenjulkaisumme
Mielenterveyden keskusliitto lähettää yhdistyksilleen kerran kuukaudessa sähköisen jäsenkirjeen sekä keväisin ja syksyisin yhdistyskalenterin, josta löytyvät yhdistyksille suunnatut kurssit ja tapahtumat sekä tärkeät yhdistystoimintaan liittyvät päivämäärät.