Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Kokemustoimijan työkalupakki: Minä osana ryhmää, minä ohjaajana – voimaa ryhmästä

Vapaaehtois- ja vertaistoimijoille, jotka haluavat ohjata ryhmätoimintaa tai ymmärtää enemmän omasta roolista ryhmän jäsenenä.

1.10.2024, klo 13:00 - 15.10.2024, klo 15:00

Ilmoittaudu
Verkossa
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
12.8.2024, klo 07:00 - 27.9.2024, klo 23:59
Osallistujia enintään
30
Lisätietoja antaa
Nina Tuittu 040 723 8682, nina.tuittu@mtkl.fi tai Jenni Rihti 040 8200 597, jenni.rihti@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Toimitko vertais- tai kokemusasiantuntijatehtävissä tai tehtävissä, joissa kohtaat kokemustoimijoita? Kaipaatko ajatusten avartamista ja työkaluja? Ehkä pohdit, miten voisit oman kokemuksesi avulla tukea muita vastaavassa tilanteessa olevia uudenlaisin tavoin.

Kokemustoimijan työkalupakki -koulutussarja tarjoaa uusia ideoita ja osaamisen täydennystä kokemustoimijoille ja kokemustoimijoiden kanssa työskenteleville, jotka jo tietävät vertaisuuden ja kokemusasiantuntijuuden perusasiat.

Koulutukset ovat itsenäisiä kokonaisuuksia, ja voit osallistua halutessasi yhteen, kahteen tai vaikka kaikkiin.


Minä osana ryhmää, minä ohjaajana – voimaa ryhmästä


Kaipaatko vahvistusta ryhmätoiminnan ohjaamiseen? Miten saada varmuutta kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen ryhmätilanteissa? Millaista voimaa voi saada ryhmästä?
 
Tämä koulutus on sinulle, jos haluat oppia lisää ryhmätoiminnasta, syventää ymmärrystäsi ryhmäilmiöistä ja erilaisista ryhmän vaiheista. Haluat ohjata ja tukea turvallisessa ryhmätilanteessa toisia tai mietit omaa rooliasi ryhmänjäsenenä. Tai ehkä olet jäänyt pohtimaan jotakin haastavaa ryhmätilannetta?

Verkkopajan aikana tutkitaan muun muassa: ryhmän ilmiöitä ja niiden kehittymistä, terapeuttisen ryhmän toimintaa ja miten sitä ohjataan, läsnäolon merkitystä ja mikä saa ryhmänjäsenet pysymään ryhmässä.

Verkkopaja on kaksiosainen, molemmat osat ovat itsenäisiä kokonaisuuksia. Koulutukseen liittyy myös pienryhmä- ja parityöskentelyä.

Paikka: Teams
Ajankohta: 1.10. ja 15.10.
Kellonajat: 13.00-15.00

Ohjaajat: Jenni Rihti ja Nina Tuittu, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Vapaaehtois- ja vertaistoimijoille, jotka haluavat ohjata ryhmätoimintaa tai ymmärtää enemmän omasta roolista ryhmän jäsenenä.

Mukaan mahtuu: 30
Hae mukaan: 27.9. mennessä

Mitä maksaa: Ei mitään!

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.