Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Elefantti palasissa?: Ympäristöahdistus ja vaikeat ympäristötunteet

Opiskelijoille, jotka kokevat ympäristöahdistusta tai muita arkea kuormittavia ympäristötunteita.

26.9.2024, klo 17:00 - 26.9.2024, klo 19:00

Ilmoittaudu
Verkossa
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
12.8.2024, klo 07:00 - 25.9.2024, klo 10:00
Osallistujia enintään
995
Lisätietoja antaa
Paula Paloheimo 050 355 6389, paula.paloheimo@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Ympäristöahdistus ja vaikeat ympäristötunteet - kuinka elää niiden kanssa?

Ahdistaako ilmastonmuutos, uutiset pakolaisvirroista ja synkät tulevaisuudenkuvat ekosysteemien romahtamisesta? Aiheuttavatko uutiset lajien sukupuutoista ja hakatuista metsistä surua? Mistä löytää toivoa ja merkitystä, kun tuntuu, että kaikki uutiset ovat huonoja? Kuinka säilyttää toimintakyky ja ilo elämässä ympäristökriisin keskellä?


Tuntuuko, että mieluummin olisit kuulematta uutisia sademetsien hakkuista ja koralliriuttojen tuhoutumisesta? Viekö huoli tulevaisuudesta voimat edistää itselle tärkeitä tavoitteita?

Tarkoitus ei ole poistaa ahdistusta ja tuudittautua pumpuliin ympäristökriisin keskellä. Ahdistuksen ja vaikeiden tunteiden kanssa on kuitenkin mahdollista oppia elämään, ja silloin jää voimia myös isoille ja pienille ympäristöteoille. Jos aamuöiden tuskaiset tulevaisuushuolet tekevät meistä toivottomia, emme pysty toimimaan.

Tule mukaan kuulemaan, kuinka lievittää vaikeita ympäristötunteita. Voit löytää vinkkejä toivon etsimiseen ja keinoja toimia ympäristökriisissä paremman tulevaisuuden eteen, itsellesi sopivalla tavalla.

Verkkotapahtumassa teemme pieniä harjoituksia, kuulemme ympäristöahdistusta kokeneen ihmisen tarinan ja jaamme ajatuksia. Yhtä harjoitusta varten tarvitset kaksi tyhjää paperiarkkia ja kynän.

Paikka: Teams
Ajankohta: 26.9.
Kellonajat: 17.00–19.00

Kouluttajat: Paula Paloheimo, Mielenterveyden keskusliitto ja Eveliina Varis
Kenelle: Opiskelijoille, jotka kokevat ympäristöahdistusta tai muita arkea kuormittavia ympäristötunteita.

Mukaan mahtuu: 995
Ilmoittaudu mukaan: 25.9. klo 10 mennessä

Mitä maksaa: Ei mitään!

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.