Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Suukkoja ja säröjä: Ihmissuhteiden merkitys mielen hyvinvoinnille läpi elämänkaaren

Kaikille, jotka haluavat lisätä ymmärrystä sukupolvien välisistä ihmissuhteista ja mielenterveysongelmista ja joiden omassa elämässä tai perhepiirissä mielenterveyden ongelmat ovat ajankohtaisia.

12.9.2024, klo 14:00 - 12.9.2024, klo 15:30

Ilmoittaudu
Verkossa
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
24.5.2024, klo 07:00 - 11.9.2024, klo 10:00
Osallistujia enintään
50
Lisätietoja antaa
Isko Kantoluoto 050 306 8379, isko.kantoluoto@mtkl.fi tai Merja Smahl 046 851 2284, merja.smahl@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Äitejä, isiä, vävyjä, miniöitä, tyttäriä, poikia, mummeja, ukkeja, lapsenlapsia…. Välillä voi olla vaikea hahmottaa, missä kulkevat toisilleen läheisten ihmisten rajat eri sukupolvien välillä. Mihin kaikkeen voin tai saan isovanhempana tai aikuisena tyttärenä puuttua?
 
Sukupolvien väliset suhteet voivat usein johtaa säröihin ja solmuihin, vaikka tarkoitus on hyvä.

Entä miten toimii vuorovaikutus ihmissuhteissa ylipäätään ja muuttuvatko ihmissuhteet elämämme varrella?

Läheiset ihmissuhteet ovat valtava voimia tuova asia elämässä. Toimivat perhekuviot tai ystävyyssuhteet tukevat mielen hyvinvointia ja ovat huonoina hetkinä parhaimmillaan vankka tukipilari.

Vuorovaikutus ei kuitenkaan aina ole helppoa. Välillä voi olla vaikea itsekään ymmärtää, millaisia tunteita mikäkin tilanne tai kohtaaminen minussa herättää ja miksi? Miten voisin itse vaikuttaa omiin läheisiin ihmissuhteisiini? Ymmärtää paremmin sukupolvien välisiä säröjä ja lisätä hyviä hetkiä? Tunnistaa tunteitani?

Ihmissuhteiden merkitys mielen hyvinvoinnille läpi elämänkaaren

Vuorovaikutus ihmissuhteissa ei aina ole helppoa. Millaiset ovat omat sosiaaliset taitoni suhteessa toisiin? Muuttuvatko ihmissuhteet elämän varrella ja miten? Ehkä toiset vahvistuvat kun toiset jäävät matkan varrelle.


Paikka: Teams
Ajankohta: 12.9. klo 14.00-15.30
 
Kenelle: Kaikille, jotka haluavat lisätä ymmärrystä sukupolvien välisistä ihmissuhteista ja mielenterveysongelmista ja joiden omassa elämässä tai perhepiirissä mielenterveyden ongelmat ovat ajankohtaisia.
 
Puhumassa: Minna Oulasmaa, isovanhemmuuden asiantuntija, Väestöliitto ja kuntoutussunnittelijat Isko Kantoluoto ja Merja Smahl, Mielenterveyden keskusliitto
  
Mukaan mahtuu: 50
Ilmoittaudu mukaan: viimeistään 11.9. kello 10.

Yhteistyössä kanssamme: Väestöliitto

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.