Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Kohtaamisen keinoja, toipumisen tekijöitä: Arjen kohtaaminen - synkkää, tylsää ja ikävää?

Koulutussarja mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille ja alan opiskelijoille, jotka kaipaavat uusia työvälineitä ja näkökulmia sekä ajatustenvaihtoa toisten ammattilaisten kanssa

28.2.2024, klo 13:00 - 28.2.2024, klo 15:00

Ilmoittaudu
Verkossa
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
10.1.2024, klo 07:00 - 27.2.2024, klo 10:00
Osallistujia enintään
295
Lisätietoja antaa
Terhi Kimmelma-Paajanen 040 572 9119, terhi.kimmelma-paajanen@mtkl.fi tai Merja Matilainen 040 450 8256, merja.matilainen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Millä tavoin kohtaat oman itsesi ja oman arkesi? Kuiskiiko sisäinen kriitikko korvaasi kielteisiä sanoja? Entä miten kohtaat hankalalta tuntuvan asiakkaan? Turhauttaa, harmittaa, suututtaa, kun et tunne saavasi kontaktia. Ehkä toivot, että vaikea tilanne olisi pian ohi.

Tavallisen arjen ja oman itsensä kohtaaminen sekä asiakkaan arvostavan kohtaamisen taidot ovat sinulle tuiki tärkeitä työvälineitä, jos teet työtä ihmisten kanssa. Kaikkia näitä taitoja voi myös opetella ja vahvistaa.

Lisäksi samat taidot ovat aivan yhtä tärkeitä asiakkaallesi ja vaikuttavat sekä toivon heräämiseen että toipumiseen. Jos sinulla on kohtaamisen taidot hallussasi, sinun on helpompi auttaa toisia vahvistamaan samoja asioita elämässään.

Arjen kohtaaminen: Synkkää, ikävää ja tylsää?

Läheskään kaikkia kokemuksiamme emme voi valita, ja vaikeitakaan kokemuksia ei ole hyvä kieltää tai sivuuttaa. Kun tarkastelemme elämäämme ja kerromme siitä toisille, voimme kuitenkin valita, millaisiin asioihin keskitämme huomiomme. Muistammeko ja huomaammeko etupäässä myönteisiä vai kielteisiä asioita? Jos huomaamme hyviä asioita, se tukee jaksamistamme. Ja hyvien asioiden huomaamista voi harjoitella.

Huomion kiinnittyminen negatiiviin kokemuksiin taas tekee elämästä helposti raskasta ja vaikeaa. Vaikeita asioita ei silti ole hyvä kieltää, vaan tarvitaan hyväksymistä, vaikeiden asioiden ja omien tunteiden kohtaamista.

Entä miten kohtaan tasaisesti toistuvan arjen? Harmaana ja ikävänä? Vai tuovatko rutiinit turvaa ja rytmiä?

Tutustumme arjen kokemiseen ja vahvuuksien hyödyntämisen voimavarojen säätelyn näkökulmasta.


Paikka: Zoom
Ajankohta: 28.2.
Kellonajat: 13.00–15.00

Kouluttajat: Merja Matilainen, Terhi Kimmelma-Paajanen, Tuija Nissinen ja Jyrki Rinta-Jouppi, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille ja alan opiskelijoille, jotka kaipaavat uusia työvälineitä ja näkökulmia sekä ajatustenvaihtoa toisten ammattilaisten kanssa.

Mukaan mahtuu: 295
Ilmoittaudu mukaan: 27.2. kello 10 mennessä

Mitä maksaa: Ei mitään!

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.