Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Sinustako verkkovertainen?

Yhdistysten vertaisille ja muille mielenterveyden ongelmia kokeneille, jotka haluavat tuoda toivoa toisille ja toimia vertaisena verkossa.

26.3.2024, klo 14:00 - 23.4.2024, klo 16:00

Hae
Verkossa
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
10.1.2024, klo 07:00 - 18.3.2024, klo 23:59
Osallistujia enintään
16
Lisätietoja antaa
Milla Ristolainen 040 450 6884, milla.ristolainen@mtkl.fi tai Päivi Tonteri 050 308 8980, paivi.tonteri@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Haluaisitko tuoda toivoa toisille mielenterveysongelmia kokeville? Kertoa omalla esimerkilläsi, että vaikeistakin asioista selviää? Haluaisitko kohdata ihmisiä verkossa, mutta tarvitsisit vielä lisää osaamista ja varmuutta?

Tämä koulutus on sinulle, jos haaveilet toisten tukemisesta verkossa, mutta et ole varma, uskallatko ja osaatko. Sinulla saattaa olla aiempaa kokemusta vertaisena toimimisesta, mutta kohtaaminen verkossa ei ole vielä kovin tuttua. Tai sitten olet ensimmäistä kertaa pohtinut, voisiko vertaistoiminta olla oma juttusi. Riittää, että sinulla on omakohtaista kokemusta mielenterveyden ongelmista, halu kuunnella toisia ja olla ihminen ihmiselle. Jos sinulla on herkkyyttä ymmärtää erilaisia tapoja toimia ja toipua, olet juuri sopiva henkilö.

Koulutuksessa tuemme sinua käyttämään omaa elettyä elämääsi vahvuutena ja työkaluna toisten tukemisessa. Opit vertaisuuden perusvalmiuksia ja verkossa toimimisen tapoja. Harjoittelemme, miten olla läsnä etänä ja miten luoda yhteyttä muihin videovälitteisesti ja kirjoittamalla. Saat tietoa toivon välittämisestä ja haastavista tilanteista selviytymisestä sekä keinoja omaan jaksamiseen.

Olisi tärkeää, että voisit osallistua jokaiselle kerralle. Koulutus sisältää yhteisten Teams-tapaamisten lisäksi itsenäistä tutustumista verkossa tapahtuvaan vertaistoimintaan.
 
Paikka: Teams
Ajankohta: 26.3. - 23.4.
Kellonajat: 14.00 - 16.00

Kouluttajat: Milla Ristolainen ja Päivi Tonteri, Mielenterveyden keskusliitto
Kenelle: Yhdistysten vertaisille ja muille mielenterveyden ongelmia kokeneille, jotka haluavat tuoda toivoa toisille ja toimia vertaisena verkossa.

Mukaan mahtuu: 16
Hae mukaan: 18.3. mennessä
Mistä tiedän, mahduinko mukaan: Ilmoitamme sinulle sähköpostitse viimeistään 20.3.

Mitä maksaa: Ei mitään! Tarvitset vain toimivan verkkoyhteyden ja laitteen, jolla pääset verkkoon.


KURSSIJAKSOT
 
Ti 26.03. Miksi haluan vertaiseksi? Mitä on vertaisuus verkossa?
Ti 02.04. Arvostava kohtaaminen ja toivon tuominen
Ti 09.04. Vuorovaikutusta verkossa
Ti 16.04. Haastavia tilanteita?
Ti 23.04. Kuinka huolehdin omasta hyvinvoinnistani?

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.