Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Sinustako kokemusasiantuntijoiden kouluttaja?

Mielenterveysyhdistysten ja järjestöjen työntekijöille ja kokemusasiantuntijoille, joilla on kokemusta vertais- ja kokemusasiantuntijatoiminnasta ja jotka haluisivat kouluttaa uusia kokemusihmisiä yhdistyksen toimintaan.

6.9.2022, klo 10:00 - 30.11.2022, klo 16:00

Hae
KUOPIO
Missä
Kylpylähotelli Rauhalahti, Katiskaniementie 8
Ilmoittautumisaika
9.8.2022, klo 07:00 - 26.8.2022, klo 23:59
Osallistujia enintään
15
Lisätietoja antaa
Tarja Tikkanen 040 450 8630, tarja.tikkanen@mtkl.fi tai Teija Eskola 040 776 2079, teija.eskola@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Oletko aikeissa kouluttaa yhdistyksenne toimintaan kokemusasiantuntijoita? Miten koulutuksen järjestäminen käytännössä toimii? Haluaisitko tukea toisia kokemustarinan rakentamisessa ja esiintymisessä?
 
Koulutuksessa saat käytännön työvälineitä siihen, kuinka ohjata tulevia kokemusasiantuntijoita rakentamaan omat ajatukset ja kokemukset sairastumisesta ja toipumisesta yleisön kiinnostuksen vangitsevaksi ja toivoa tuovaksi tarinaksi. Lisäksi opetellaan tarinan päivittämistä tähän hetkeen, sillä emmehän halua kertoa sanatarkasti samoja juttuja vielä vuosienkin jälkeen, kun elämämme kulkee eteenpäin, eikö vaan? Miten järjestän koulutuksen omassa toimintaympäristössäni, esimerkiksi yhdistyksessä?
 
Monelle oman tarinan esittäminen saattaa olla jännittävä hetki. Mitä kaikkea olisi hyvä huomioida esiintymistilanteessa ja kuinka voisimme tukea esiintymistaitoja?
 
Pohditaan lisäksi kokemusasiantuntijan jaksamista ja keinoja tukea sitä.
 
Kaksiosainen koulutus on käytännönläheistä, ja työskentelemme sekä ryhmissä että itsenäisesti. Koulutus sisältää myös välitehtävän, jossa suunnittelemme omaan toimintoihin soveltuvan koulutuksen sekä harjoittelemme tarinan tuottamista kirjoittamalla – omakohtainen sen ei kuitenkaan välttämättä tarvitse olla.


 
Paikka: Kuopio / Verkko

Kurssipäivät
Kuopio: 6. -7.9. klo 10 - 16
Kuopio: 29. -30.11. klo 10 - 16

Verkko: 25.10. klo 13 - 15
Verkko: 8.11. klo 13 - 15

Ohjaajat: Teija Eskola ja Tarja Tikkanen, Mielenterveyden keskusliitto sekä vertaisohjaaja
Kenelle: Mielenterveysyhdistysten ja järjestöjen työntekijöille ja kokemusasiantuntijoille, joilla on kokemusta vertais- ja kokemusasiantuntijatoiminnasta ja jotka haluisivat kouluttaa uusia kokemusihmisiä yhdistyksen toimintaan. Koulutus sopii hyvin myös yhdistyksen työparille, jossa työntekijä ja kokemusasiantuntija toimivat yhdessä.

Mukaan mahtuu: 14
Hae mukaan: 26.8. mennessä
Mahduinko mukaan: Kerromme sinulle 30.8.

Huom! Kasvokkaisina kurssipäivinä tarjoamme kahvit ja lounaan.
Matkakuluista ja majoituksista vastaa jokainen osallistuja itse.

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.