Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Meidän arki, hyvä arki

Lapsiperheiden vanhemmille, joiden jaksaminen on vähissä vanhemman/vanhempien mielenterveysongelmien myötä. Kurssille voi osallistua myös yksi vanhempi perheestä.

13.9.2022, klo 10:00 - 14.9.2022, klo 14:00

Hae
KOUVOLA
Missä
Sokos Hotel Vaakuna, Hovioikeudenkatu 2
Ilmoittautumisaika
24.5.2022, klo 07:00 - 30.8.2022, klo 23:59
Osallistujia enintään
8
Lisätietoja antaa
Sanna Hyry 040 827 2665, sanna.hyry@mtkl.fi tai Merja Smahl 046 851 2284, merja.smahl@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

<blockquote> <p> Toivoin, ettei lapsi huomaisi pahaa oloani. Halusin kertoa siit&auml; ja sanoa, ettei se liity h&auml;neen, mutta en l&ouml;yt&auml;nyt sanoja.</p> </blockquote> &nbsp;<br /> <b>Joskus el&auml;m&auml;ss&auml; k&auml;y niin, ettei voi olla sellainen vanhempi kuin oli ajatellut. Vaikeinakin aikoina haluaa kuitenkin </b><b>olla paras mahdollinen vanhempi lapselleen. Miten kertoa omasta sairastumisesta sopivasti ja lasta huolestuttamatta? Mik&auml; auttaisi lasta?</b><br /> &nbsp;<br /> Kun vanhempi sairastuu, lapsen voi olla vaikea ymm&auml;rt&auml;&auml;, mist&auml; on kyse. Miksi tuttu &auml;iti tai is&auml; on jatkuvasti pahalla mielell&auml; ja itkee enemm&auml;n kuin nauraa? Lapsi alkaa helposti kantaa paitsi huolta, my&ouml;s enemm&auml;n vastuuta perheess&auml; ja patoaa usein omat tunteensa taka-alalle.<br /> &nbsp;<br /> Kurssilla jutellaan siit&auml;, miten puhua lapselle sairastumisesta ja siit&auml;, mihin kaikkeen sairaus perheenne arjessa vaikuttaa. Etsit&auml;&auml;n yhdess&auml; k&auml;yt&auml;nn&ouml;n keinoja ja tukea niihin hetkiin, kun jaksaminen vanhempana tuntuu erityisen vaikealta. Muitakin ihmisi&auml; on kuin pelkk&auml; perhe. L&ouml;ytyisik&ouml; lapselle tukea isovanhemmista, kummeista, naapurista, harrastuksista tai tukiperheest&auml;?<br /> &nbsp;<br /> Puhutaan tunteiden n&auml;ytt&auml;misest&auml; ja keskustelun keinoista. Vaikka perheess&auml; toisella vanhemmista tai molemmilla on mielenterveyden ongelmia, kaikenlaiset tunteet suuttumuksesta iloon, niiden n&auml;ytt&auml;minen ja niist&auml; puhuminen ovat sallittuja.<br /> &nbsp;<br /> Pohditaan riitt&auml;v&auml;n hyv&auml;&auml; vanhemmuutta. Ent&auml; kuinka olla tukena puolisolle ja lapselle silloinkin, kun omat voivat ovat v&auml;hiss&auml;?<br /> <br /> <br /> <b>Ajankohta:</b>&nbsp;13. - 14.9.<br /> <b>Kellonaika: </b>10.00 - 14.00<br /> <b>Muoto:</b> Kurssilla k&auml;yd&auml;&auml;n kotoa k&auml;sin<br /> &nbsp;<br /> <b>Ohjaajat:</b> Sanna Hyry, Merja Smahl ja vertaisohjaajat, Mielenterveyden keskusliitto&nbsp;<br /> <b>Kenelle: </b>Lapsiperheiden vanhemmille, joiden jaksaminen on v&auml;hiss&auml; vanhemman/vanhempien mielenterveysongelmien my&ouml;t&auml;. Kurssille voi osallistua my&ouml;s yksi vanhempi perheest&auml;.<br /> &nbsp;<br /> <b>Mukaan mahtuu</b>: 8 perhett&auml;&nbsp;&nbsp;<br /> <b>Hae mukaan</b>: viimeist&auml;&auml;n&nbsp;30.8.<br /> <b>Mist&auml; tied&auml;n, mahduinko mukaan: </b>Kerromme sinulle 2.9.<br /> &nbsp;<br /> <b>Mit&auml; maksaa: </b>Ei mit&auml;&auml;n! Kurssip&auml;iviin sis&auml;ltyv&auml;t&nbsp;kahvit ja lounas.<br /> <b>Matkakulut:</b> Voidaan korvata&nbsp;hakemusta vastaan kurssin j&auml;lkeen. Matkakulut korvataan halvimman kulkuneuvon mukaan.

Ohjeet

Huomioithan hakulomaketta täyttäessäsi, että osallistujavalinnat tehdään hakulomakkeella ilmoitettujen tietojen perusteella. Joten täytäthän hakulomakkeen huolellisesti.

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.