Pieni ele -keräys eduskuntavaalien äänestyspaikoilla
Pieni ele -vaalikeräys toteutetaan kevään 2023 eduskuntavaalien yhteydessä. Mielenterveyden keskusliitto ja sen 47 jäsenyhdistystä ovat mukana keräyksessä 14 muun terveysjärjestön kanssa.
Pitkäaikaissairaita ja vammaisia voi tukea lahjoittamalla pieni ele -vaalikeräykseen eduskuntavaalien äänestyspaikoilla. Keräyspisteet lippaineen löytyvät äänestyspaikoilta ympäri Suomen vaalien aikana 22.–28.3. ja 2.4.2023. Mielenterveyden keskusliitto on mukana keräyksessä ja lahjoituksilla autetaan ja tuetaan jo mielenterveysongelmia kokeneiden henkilöiden kuntoutumista, osallisuutta ja mielekkään arjen edistämistä.
Lahjoituksen tekeminen on ollut monelle suomalaiselle tärkeä äänestyspäivän perinne 116 vuoden ajan. Lahjoituksilla saadaan konkreettista apua monille erilaisille ja eri ikäisille ihmisille, joilla on vamma tai pitkäaikaissairaus. Apu koskettaa myös perheitä ja läheisiä. Vammaiset ja pitkäaikaissairaat ovat usein pienituloisia, joten kaikki hyvät asiat tuovat parempia hetkiä arkeen.
Pieni ele -vaalikeräys perustuu 15 järjestön väliseen yhteistoimintaan. Järjestöjen paikallisyhdistykset toteuttavat keräyksen vapaaehtoisvoimin kunnissa ympäri Suomen. Vapaaehtoisia on mukana toistakymmentä tuhatta. Lipaskerääjät ovatkin keräyksen sielu. Erikoisuutena on, että suurin osa vapaaehtoisista on itse avunsaajia eli vammainen tai pitkäaikaissairas.
Lahjoituksia käytetään muun muassa kuntoutuksen järjestämiseen, apuvälineiden hankintaan ja edunvalvontaan tai esimerkiksi neuvontaan, vertaistukiryhmiin sekä virkistystoimintaan.
Jos haluat tukea järjestöjen toimintaa, niin vielä ehdit mukaan. Ilmoittaudu oman paikkakuntasi lipaskerääjäksi tästä.
Muista pieni ele kun saavut äänestämään! Jokaiseen äänestyspaikkaan ei kuitenkaan riitä lipaskerääjiä, tallenna siis puhelimeesi valmiiksi keräyksen MobilePay numero 64971.
Tutustu lisää: www.pieniele.fi
Pieni ele -keräyslippaat ja MobilePay-lahjoitus 64971 eduskuntavaalien äänestyspaikoilla 22.–28.3. ja 2.4.2023. Tukea ja turvaa kotimaan pitkäaikaissairaiden ja vammaisten arkeen jo vuodesta 1907 asti.