« Takaisin

Pieni ele –vaalikeräys

Pieniele Elmeri-hahmo_cmyk

Pieni ele on valtakunnallinen keräys kotimaisen vammais- ja terveystyön hyväksi. Sen järjestävät 17 vammais- ja terveystyön järjestöä, joihin kuuluu noin 400 000 jäsentä. Keräys toteutetaan talkoovoimin valtakunnallisten vaalien yhteydessä ja mukana on yli 10 000 vapaaehtoista äänestyspaikoilla ympäri Suomen.

Keräyksen tuotto jaetaan yhdistyksille ja valtakunnalliseen työhön

Pieni ele -keräyksen tuotto vaihtelee vaalista riippuen miljoonasta 2,5 miljoonaan euroon ja yhteensä keräys on tuottanut 2000-luvun aikana miltei 20 miljoonaa euroa lahjoituksia.

Puolet tuotosta jaetaan keräykseen osallistuneiden paikallisyhdistysten kesken. Yhdistyksissä tuotto käytetään muun muassa vertaistuki- ja virkistystoimintaan ja neuvontaan. Toinen puoli tuotosta käytetään valtakunnallisesti mm. vammaisten ja sairaiden aseman parantamiseen, koulutukseen, kuntoutukseen ja syrjäytymisen ehkäisemiseen.

Presidentinvaalien Pieni ele -keräys sai 1,3 miljoonaa euroa lahjoituksia

Kotimaisen vammais- ja terveystyön hyväksi tehtävä Pieni ele -keräys sai 1,3 miljoonaa euroa lahjoituksia. Keräys järjestettiin tammikuussa presidentinvaalien äänestyspaikoilla ympäri Suomen.

Tiedote: Presidenttivaalien Pieni ele -keräyksen tuotto

Ilmoittautuminen Pieni ele -vaalikeräykseen 2018-2019 on päättynyt 1.3.2018.

Pieni ele -vaalikeräyksen 2018-2019 ilmoittautuneet yhdistykset.

 

Lisätietoja:
Mielenterveyden keskusliitto
Silja Lepistö
tapahtumakoordinaattori
silja.lepisto(at)mtkl.fi
puh. 040 5000 822

Pieni ele -projektipäällikkö Elina Ranta
+358 400 887 114
elina.ranta@pieniele.fi
www.pieniele.fi
www.facebook.com/pieniele

Pieniele_prlogo_fin_cmyk
Keräyksessä mukana

Allergia- ja Astmaliitto, Epilepsialiitto, Förbundet De Utvecklingsstördas Väl, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaliitto, Kuuloliitto, Kuurojen liitto, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Neuroliitto, Näkövammaisten Keskusliitto, Psoriasisliitto, Sotainvalidien Veljesliitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Reumaliitto, Suomen Sydänliitto

 

 

 

 

 

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter