« Takaisin

Pieni ele –vaalikeräys

Pieniele Elmeri-hahmo_cmyk

Pieni ele on valtakunnallinen keräys kotimaisen vammais- ja terveystyön hyväksi. Sen järjestävät 18 vammais- ja terveystyön järjestöä, joihin kuuluu noin 400 000 jäsentä. Keräys toteutetaan talkoovoimin valtakunnallisten vaalien yhteydessä ja mukana on yli 10 000 vapaaehtoista äänestyspaikoilla ympäri Suomen.

Keräyksen tuotto jaetaan yhdistyksille ja valtakunnalliseen työhön

Pieni ele -keräyksen tuotto vaihtelee vaalista riippuen miljoonasta 2,5 miljoonaan euroon ja yhteensä keräys on tuottanut 2000-luvun aikana miltei 20 miljoonaa euroa lahjoituksia.

Puolet tuotosta jaetaan keräykseen osallistuneiden paikallisyhdistysten kesken. Yhdistyksissä tuotto käytetään muun muassa vertaistuki- ja virkistystoimintaan ja neuvontaan. Toinen puoli tuotosta käytetään valtakunnallisesti mm. vammaisten ja sairaiden aseman parantamiseen, koulutukseen, kuntoutukseen ja syrjäytymisen ehkäisemiseen.

Vuoden 2017 kuntavaalien keräys

Vuonna 2017 vietetään Pieni ele -keräyksen 110-vuotissynttäreitä, ja merkkivuoden tavoitteena on kerätä 1,5 miljoonaa euroa lahjoituksia kotimaan vammais- ja terveystyölle. Huhtikuussa 2017 pidetään kuntavaalit, joiden yhteydessä järjestetään jälleen lipaskeräys äänestyspaikoilla. Mielenterveyden keskusliiton yhdistykset ovat tervetulleita mukaan joukkueeseen keräämään varoja toimintaansa. Pieni ele -keräyksen sai 1,3 miljoonaa euroa lahjoituksia. Keräys toteutettiin huhtikuussa kuntavaalien äänestyspaikoilla ympäri Suomea.

Ilmoittautuminen Pieni ele -keräykseen

Yhdistykset ilmoittautuvat kuntavaalien keräykseen 15.8.-25.9.2016. Nyt ilmoittaudutaan samalla kertaa sekä huhtikuun 2017 kuntavaalien että tammikuun 2018 presidentinvaalien keräykseen. Ensimmäiset kokoontumiset, järjestäytyminen ja kuntavastaavan valinta tehdään kuntakokouksissa 1.10.–15.11.2016.

Keräykseen osallistuva yhdistys tarvitsee oman yhteyshenkilön, joka edustaa yhdistystä oman kuntansa keräyskokouksissa ja välittää tietoa. Keräyskokouksissa sovitaan työnjaosta yhdistysten kesken, ja yhdistys sitoutuu järjestämään kerääjiä omiin lipasvuoroihinsa. Työtuntien määrä riippuu muun muassa kunnan äänestyspaikkojen sekä osallistuvien yhdistysten määrästä ja toimintamahdollisuuksista. Yleensä lipastunteja kertyy noin 10−50.

 

Lisätietoja:
Mielenterveyden keskusliitto
Silja Lepistö
tapahtumakoordinaattori
silja.lepisto(at)mtkl.fi
puh. 040 5000 822

Pieni ele -projektipäällikkö Elina Ranta
+358 400 887 114
elina.ranta@pieniele.fi
www.pieniele.fi
www.facebook.com/pieniele

Pieniele_prlogo_fin_cmyk

Keräyksessä mukana

Allergia- ja Astmaliitto, Epilepsialiitto, Förbundet De Utvecklingsstördas Väl, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaliitto, Kuuloliitto, Kuurojen liitto, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Neuroliitto, Näkövammaisten Keskusliitto, Psoriasisliitto, Sotainvalidien Veljesliitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Reumaliitto, Suomen Sydänliitto

 

 

 

 

 

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter