« Takaisin

Toimintavinkkejä

Kurssiyhteistyö liiton kanssa

Kiinnostaako yhteistyö? Tehdäänkö yhdessä?

Kiinnostaisiko yhdistystänne järjestää kanssamme yhteinen kurssi? Haemme loppusyksyksi ja ensi vuodeksi yhteistyökumppaneita kurssien järjestämiseen.

Mainiota olisi, jos kurssi voidaan järjestää yhdistyksen tiloissa tai yhdistys voi ehdottaa paikkakunnalta sopivia tiloja. Toivottaa olisi, jos omasta väestä löytyy kurssin ohjaamisesta kiinnostunut henkilö tai osallistujia kurssille.

Kurssin järjestämisestä ei aiheudu yhdistyksille kustannuksia ja yhteistyön kautta yhdistys voi hyödyntää ideoita tai ajatuksia omaa ryhmätoimintaa varten.

Liitto järjestää kahden tyyppisiä kursseja:

”Toivon työpaja”, joka on neljän päivän (neljä tuntia /kerta) kokonaisuus. Toivon työpajassa herätellään toivoa, löydetään elämästä myönteisiä asioita ja omia voimavaroja sekä jaetaan kokemuksia.

”Suuret unelmat, pienet askeleet” -kurssi, joka on kymmenen kerran (6 tuntia/kerta) kokonaisuus. Tällä pidemmällä kurssilla syvennytään voimavarojen, vahvuuksien ja arjen hyvinvoinnin teemoihin sekä asetetaan pieni tavoitteita kohti uusia alkuja.

Lisätietoja saat kehittämiskoordinaattori Paula Paloheimolta, paula.paloheimo@mtkl.fi tai 050 355 6389.

Ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ

nuorte_ryhma_web

EU:n ruoka-apu

Mielenterveyden keskusliitto on ollut kumppaniorganisaationa jo yli 10 vuotta EU:n ruoka-apuohjelmassa. Elintarvikkeiden jakelun ovat toteuttaneet paikallisyhdistykset, joilla on ollut mahdollista varastoida elintarvikkeita ja järjestää elintarvikejakelut.

Suomessa vähävaraisten avun toimenpideohjelmassa keskitytään lieventämään vähävaraisimpien ihmisten ruoan puutetta. Elintarvikkeiden jakamisesta vähävaraisille vastaavat kumppaniorganisaatiot, kuten kansalaisjärjestöt ja muut kohderyhmän kanssa työskentelevät organisaatiot.

Mielenterveyden keskusliitto on hakenut vähävaraisten avun toimenpideohjelmaan ajalle 2017–2020. Jos Maaseutuvirasto vahvistaa, että liitto on mukana ohjelmassa, toteutuvat jakelut vuonna 2018 keväällä ja syksyllä. Vuoden 2019 jakelun piiriin haetaan huhtikuussa 2018.

Vuoden 2015 jakelun piiriin on ilmoittautunut 28 yhdistystä. EU-ruokajakelun piirissä ovat seuraavat elintarvikkeet: lihasäilyke, hapankorppu, pastatuote, mysli, puurohiutale, sämpyläjauho, vehnäjauho, maitojauhe, ruokasäilyke (esim. hernekeitto) ja valmisateriapussi.

EU ruoka-apujuliste A3-kuva


Lisätietoja:

Mielenterveyden keskusliitto
Silja Lepistö
silja.lepisto(at)mtkl.fi
puh. 040 5000 822
www.mavi.fi

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter