« Takaisin

Toimintavinkkejä

EU:n ruoka-apu

Mielenterveyden keskusliitto on ollut kumppaniorganisaationa jo yli 10 vuotta EU:n ruoka-apuohjelmassa. Elintarvikkeiden jakelun ovat toteuttaneet paikallisyhdistykset, joilla on ollut mahdollista varastoida elintarvikkeita ja järjestää elintarvikejakelut.

Suomessa vähävaraisten avun toimenpideohjelmassa keskitytään lieventämään vähävaraisimpien ihmisten ruoan puutetta. Elintarvikkeiden jakamisesta vähävaraisille vastaavat kumppaniorganisaatiot, kuten kansalaisjärjestöt ja muut kohderyhmän kanssa työskentelevät organisaatiot.

Mielenterveyden keskusliitto on hakenut vähävaraisten avun toimenpideohjelmaan ajalle 2017–2020. Jos Maaseutuvirasto vahvistaa, että liitto on mukana ohjelmassa, toteutuvat jakelut vuonna 2017 keväällä ja syksyllä.

Vuoden 2017 jakelun piiriin on ilmoittautunut 28 yhdistystä. EU-ruokajakelun piirissä ovat seuraavat elintarvikkeet: lihasäilyke, hapankorppu, pastatuote, mysli, puurohiutale, sämpyläjauho, vehnäjauho, maitojauhe, ruokasäilyke (esim. hernekeitto) ja valmisateriapussi.

EU ruoka-apujuliste A3-kuva


Lisätietoja:

Mielenterveyden keskusliitto
Silja Lepistö
silja.lepisto(at)mtkl.fi
puh. 040 5000 822
www.mavi.fi

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter