« Takaisin

Tapahtumat ja koulutus

Netti_Alakuvake_Kurssikalenteri_290x247Kurssikalenteri

Mielenterveyden keskusliiton tapahtumakalenterista löytyvät kaikki tulossa olevat koulutukset, kurssit, tapahtumat ja valmennukset, joita liitto tai yhdistykset järjestävät. Tutustu kurssikalenteriin.

Jos haluat ilmoittaa yhdistyksesi tapahtumia tai kursseja kalenterissa, ota yhteyttä:

Yhdistyssihteeri Maie Puusaar
puh. 040 512 0125
maie.puusaar[at]mtkl.fi

Vuosittaiset jäsentapahtumat

Kevään mestaruusturnaus

Mielenterveyden keskusliitto järjestää jäsenilleen vuosittain mestaruusturnauksen, jossa kisataan salibandyn ja futsalin mestaruuksista.

Turnaus on avoin kaikille mielenterveysalan joukkueille ja pelaajat voivat olla miehiä ja naisia. Lisenssipelaajat eivät ole sallittuja. sillä turnaus halutaan pitää mielenterveyskuntoutujien turnauksena.

Salibandyssä on kaksi sarjaa: harraste- ja kilpasarja, ja joukkueet voivat itse päättää kumpaan sarjaan ilmoittautuvat. Futsalissa kaikki joukkueet pelaavat samassa sarjassa.

Vuoden 2016 turnaus järjestettiin Tampereella toukokuussa. Lue lisää tämänvuotisesta tapahtumasta täältä.

Mestaruusturnaus 2018

 

Kulttuuri- ja yleisurheilupäivät

Kulttuuri- ja yleisurheilupäivät on Mielenterveyden keskusliiton järjestämä mielenterveysyhdistysten jäsenten suurin, vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma. Tapahtumassa mm. kisataan yleisurheilussa, järjestetään kulttuuri- ja kuntoutustyöpajoja, kulttuurikierroksia, palkitaan vuoden mielenterveysyhdistys ja vietetään aikaa erilaisissa iltatapahtumissa.

Tapahtuma totetutetaan joka vuosi eri kaupungissa. Tänä vuonna tapahtuman nimi on Mielen vuoksi ja se järjestetään Imatralla 26.-28-8-2016. Paikalle odotetaan noin 400 osallistujaa ympäri Suomea.

Lue lisää tämänvuotisesta tapahtumasta täältä.

Mielenterveyden keskusliiton valtakunnalliset tapahtumat

Kynttilätapahtuma 
Kynttilätapahtumia järjestetään viikon 46 sunnuntaina ympäri Suomea yhteistyössä Surunauha ry:n ja seurakuntien kanssa. Tapahtumien tarkoitus on kunnioittaa itsemurhan tehneiden muistoa ja tukea heidän läheisiään. Ensimmäinen kynttilätapahtuma järjestettiin vuonna 1992.

Mielenterveysviikko
Mielenterveysviikkoa vietetään viikolla 47, mutta teemaviikko käynnistyy perinteisesti viikon 46 sunnuntaina kynttilätapahtumilla , jolloin muistetaan itsemurhan uhreja eri paikkakunnilla. Mielenterveysviikon aikana järjestetään erilaisia tapahtumia, seminaareja ja tempauksia ympäri maata. Viikon päätapahtuma on Mielenterveysmessut Wanhassa Satamassa Helsingissä.

Mielenterveysmessut
Mielenterveysmessut kokoaa eri kansalais- ja ammattiryhmät vuosittaiseen suurtapahtumaan Helsingin Wanhaan Satamaan. Messuista on tullut vuosi vuodelta yhä suositumpi mielenterveys- ja päihdealan suurtapahtuma. Messupäivät ovat viikon 47 tiistaina ja keskiviikkona.

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter