« Takaisin

Kokousedustajat

Kokousedustajien valinta

Yhdistys voi lähettää kokoukseen edustajia jäsenmääränsä mukaisesti 2-6 henkilöä, kaksi jokaista alkavaa sataa jäsentä kohden. Yhdistys voi halutessaan lähettää vain yhden henkilön, jolla on valtakirjalla käytettävissään kaikki yhdistyksen äänet.

Kokousedustaja on oikeutettu käyttämään päätösvaltaa liittokokouksessa: hän saa käyttää puheenvuoroja ja äänestää. Kokousedustaja valitaan yhdistyksessä siten kuin sen omissa säännöissä on sanottu. Jos säännöissä ei tästä asiasta sanota mitään, tehdään kuten yhdistyksessä on ollut tapana: valinnan tekee joko hallitus/johtokunta tai yhdistyksen kokous. Jos vakiintunutta käytäntöä ei ole, yhdistys voi tehdä kummin vain.

On tärkeää muistaa valita myös varaedustajat siltä varalta, että valituille edustajille tai joillekin heistä tulee este. Jos yhdistyksen kokous on valinnut edustajan eikä varaedustajaa ole valittu ja valittu henkilö sairastuu, yhdistyksen hallitus voi tässä tapauksessa valita uuden edustajan, ellei yhdistyksen kokousta satu silloin olemaan.

Kokouskutsun mukana huhtikuussa tulee valtakirjalomake käyttöönne.  Valtakirjan tarkistus alkaa lauantaina 20.5.2017 klo 8:00. Vain oikein täytetty valtakirja oikeuttaa äänestämään liittokokouksessa.

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter