Yhdistysnetti jäsenyhdistyksille

Mielenterveyshdistyksessä toimiminen lisää mielenterveyskuntoutujan osallisuuden kokemista, aktiivisuutta, vaikuttamismahdollisuuksia sekä tilaisuuksia kohdata muita kuntoutujia ja saada vertaistukea. Vaikka mielenterveysongelmat ovat yleisiä, ja niitä kohtaavat kaikenlaiset ihmiset, niihin liittyy edelleen häpeää ja ennakkoluuloja. Tämän vuoksi moni jää kotiin ja yksin ongelmiensa kanssa ja on vaarassa syrjäytyä yhteiskunnassa. Mielenterveysyhdistyksen toiminnassa mukana oleminen tarjoaa kuntoutujalle mahdollisuuksia päästä kiinni takaisin työmarkkinoille, luoda sosiaalisia verkostoja ja saada uusia näkökulmia toipumiseen muiden mielenterveyskuntoutujien elämäntarinoiden kautta.

Yhdistykset

 • toimivat edunvalvojina omalla alueellaan
 • järjestävät jäseniltoja, retkiä, matkoja, kursseja ja monenlaista muuta toimintaa
 • voivat tukea jäseniään vaikeissa elämäntilanteissa järjestämällä tukihenkilöpalveluja
 • keskittyvät toiminnassaan yhdessäoloon, vuorovaikutukseen ja tietoisuuden lisäämiseen

Millainen on hyvä työpaikka? – kysely

Kukapa ei haluaisi työskennellä organisaatiossa, jossa viihdytään ja voidaan hyvin? Mutta mistä hyvä työpaikka rakentuu? Millaisessa työpaikassa sinä viihtyisit? Mitä arvostat työpaikalla? Onko palkkaus, hyvä työilmapiiri vai työn monipuolisuus ja haasteellisuus tärkeitä asioita hyvän työpaikkakuvan rakentamisessa.

MTKL:n mielenterveysviikon 47 (19.-26.11) teema on Työ mielessä. Teema kytkeytyy syksyllä lanseerattavaan liiton uuteen blogiin sekä vuoden 2017 mielenterveysbarometriin.

Julkaisemme mielenterveysviikolla  facebookin MTKL:n yhdistysuutisissa jäsenten kommentteja siitä mistä elementeistä hyvä työpaikka koostuu.

Vastaa alla olevan kuvalinkin kautta ja kerro millainen sinun mielestäsi on hyvä työpaikka. Vastaathan viimeistään 31.10.2017.

 mm

Yhdistysten palvelupuhelin

Mielenterveyden keskusliiton Yhdistysten palvelupuhelin palvelee jäsenyhdistyksiä maanantaisin klo 12-16. Puhelimesta saa tietoa yhdistystoiminnan perusasioista, mm:

 • millä tavalla yhdistyslaki ja yhdistyksen säännöt ohjaavat yhdistyksen toimintaa
 • päätöksenteko ja päätösvalta yhdistyksessä
 • yhdistystoiminnan vastuut ja velvollisuudet
 • yhdistystoiminnan johtaminen
 • yhdistyksen talousasiat ja niiden hoitaminen
 • yhdistys työnantajana
 • kokouksiin liittyvät asiat
 • yhdistyksen perustaminen ja purkaminen
 • MTKL:n palvelut yhdistyksille

Yhdistysten palvelupuhelin 050 339 4971 on avoinna 20.2.-31.5.2017 ja 3.9.-11.12.2017.
Palvelusta vastaa ensisijaisesti yhdistyskoordinaattori Helena Koskelo-Suomi, välillä myös muut yhdistysten asioihin perehtyneet Mielenterveyden keskusliiton työntekijät.

Yhdistys_Palvelupuhelin kuvabanneri

 

Revanssi

Tutustu Mielenterveyden keskusliiton jäsenlehden Revanssin uusimpaan numeroon! Lue lisää Revanssista ja muista jäseneduista täältä.

Revanssi_1701_kansi

 

Yhdistyskalenteri

Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvään yhdistyskalenteriin kootaan puoleksi vuodeksi eteenpäin kaikki yhdistystoimintaan liittyvät tapahtumat ja tärkeät päivämäärät. Katso uusimmat kalenterit täältä.

Jäsenkirjeet

Kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä jäsenkirje lähetetään Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistyksille. Uusimman ja aiemmin ilmestyneet jäsenkirjeet löytyvät täältä.

mtkl_jasenkirjebanneri-4_212x300

 

MTKL:n yhdistysuutiset Facebookissa

FB-f-Logo__blue_1024

Seuraa Mielenterveyden keskusliiton yhdistysuutisia Facebookissa! Sivuilla tiedotetaan aktiivisesti kaikista ajankohtaisista tapahtumista, kampanjoista, kursseista ja julkaistaan kiinnostavia uutisia ja linkkejä.

yhdistysuutiset_profiili

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter