Yhdistysnetti jäsenyhdistyksille

Mielenterveyshdistyksessä toimiminen lisää mielenterveyskuntoutujan osallisuuden kokemista, aktiivisuutta, vaikuttamismahdollisuuksia sekä tilaisuuksia kohdata muita kuntoutujia ja saada vertaistukea. Vaikka mielenterveysongelmat ovat yleisiä, ja niitä kohtaavat kaikenlaiset ihmiset, niihin liittyy edelleen häpeää ja ennakkoluuloja. Tämän vuoksi moni jää kotiin ja yksin ongelmiensa kanssa ja on vaarassa syrjäytyä yhteiskunnassa. Mielenterveysyhdistyksen toiminnassa mukana oleminen tarjoaa kuntoutujalle mahdollisuuksia päästä kiinni takaisin työmarkkinoille, luoda sosiaalisia verkostoja ja saada uusia näkökulmia toipumiseen muiden mielenterveyskuntoutujien elämäntarinoiden kautta.

Yhdistykset

 • toimivat edunvalvojina omalla alueellaan
 • järjestävät jäseniltoja, retkiä, matkoja, kursseja ja monenlaista muuta toimintaa
 • voivat tukea jäseniään vaikeissa elämäntilanteissa järjestämällä tukihenkilöpalveluja
 • keskittyvät toiminnassaan yhdessäoloon, vuorovaikutukseen ja tietoisuuden lisäämiseen

Hae jäseneksi liiton työryhmiin 2018 – 2020

Hae liiton työryhmiinHaku liiton työryhmiin on päättynyt 10.12.2017. Ilmoitamme valituille työryhmän jäsenille tammikuun aikana ja esittelemme uudet työryhmät 1/2018 Revanssi -lehdessä.

 Mitä työryhmät tekevät?

Järjestö- ja ansiomerkkitoimikunta vastaa ansiomerkkien myöntämisestä, valitsee vuosittain Vuoden Pomppu -palkinnon saajan ja tuo jäsenkentän viestit järjestötoiminnan kehittämisestä liiton hallitukselle. Kokoukset pidetäään arkipäivisin. Puheenjohtaja Markus Lustig, sihteerit Silja Lepistö ja Maie Puusaar.

Omaistyöryhmä vastaa liiton omais- ja läheistoiminnan kehittämisestä ja raportoi siitä liiton hallitukselle. Puheenjohtaja Markus Raivio, sihteeri Sanna Hyry

Liikunta- ja kulttuurityöryhmä vastaa liiton liikunta- ja kulttuuritoiminnan kehittämisestä, raportoi hallitukselle ja osallistuu vuosittain aktiivisesti esimerkiksi Kulttuuri- ja yleisurheilupäivien järjestelyihin. Kokoukset pidetään arkipäivisin. Puheenjohtaja Esa Nordling, sihteeri Kati Rantonen.

 

Yhdistysten palvelupuhelin

Mielenterveyden keskusliiton Yhdistysten palvelupuhelin palvelee jäsenyhdistyksiä maanantaisin klo 12-16. Puhelimesta saa tietoa yhdistystoiminnan perusasioista, mm:

 • millä tavalla yhdistyslaki ja yhdistyksen säännöt ohjaavat yhdistyksen toimintaa
 • päätöksenteko ja päätösvalta yhdistyksessä
 • yhdistystoiminnan vastuut ja velvollisuudet
 • yhdistystoiminnan johtaminen
 • yhdistyksen talousasiat ja niiden hoitaminen
 • yhdistys työnantajana
 • kokouksiin liittyvät asiat
 • yhdistyksen perustaminen ja purkaminen
 • MTKL:n palvelut yhdistyksille

Yhdistysten palvelupuhelin 050 339 4971 on avoinna 20.2.-31.5.2017 ja 3.9.-11.12.2017.
Palvelusta vastaa ensisijaisesti yhdistyskoordinaattori Helena Koskelo-Suomi, välillä myös muut yhdistysten asioihin perehtyneet Mielenterveyden keskusliiton työntekijät.

Yhdistys_Palvelupuhelin kuvabanneri

 

Revanssi

Tutustu Mielenterveyden keskusliiton jäsenlehden Revanssin uusimpaan numeroon! Lue lisää Revanssista ja muista jäseneduista täältä.

Revanssi_1701_kansi

 

Yhdistyskalenteri

Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvään yhdistyskalenteriin kootaan puoleksi vuodeksi eteenpäin kaikki yhdistystoimintaan liittyvät tapahtumat ja tärkeät päivämäärät. Katso uusimmat kalenterit täältä.

Yhdistyksen kevätkalenteri 2018

Jäsenkirjeet

Kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä jäsenkirje lähetetään Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistyksille. Uusimman ja aiemmin ilmestyneet jäsenkirjeet löytyvät täältä.

mtkl_jasenkirjebanneri-4_212x300

 

MTKL:n yhdistysuutiset Facebookissa

FB-f-Logo__blue_1024

Seuraa Mielenterveyden keskusliiton yhdistysuutisia Facebookissa! Sivuilla tiedotetaan aktiivisesti kaikista ajankohtaisista tapahtumista, kampanjoista, kursseista ja julkaistaan kiinnostavia uutisia ja linkkejä.

yhdistysuutiset_profiili

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter