Uusi Työ mielessä -blogi alkoi ilmestyä 7.11.2017

TyoMielessa_Logo_pysty

Mielenterveyden keskusliitto avasi 7.11. uuden Työ mielessä -blogisivuston. Viikoittain ilmestyvällä blogilla on useita eri kirjoittajia, jotka pohtivat työelämään ja mielenterveyteen liittyviä ilmiöitä laajasti eri näkökulmista.

Työ mielessä -blogi on suunnattu kaikille työelämässä oleville tai sinne tähtääville ihmisille: päättäjille, esimiehille, alaisille, tiiminjäsenille, kollegoille, opiskelijoille, sairastuneille ja kuntoutujille. Tavoitteena on herättää keskustelua työelämän ja mielenterveysongelmien haasteista: Miten mielenterveysongelmat vaikuttavat työssä jaksamiseen? Kuinka madaltaa kynnystä puhua avoimesti mielenterveysasioista työpaikalla? Millaisia vaihtoehtoja ja tukea työhön palaavalle pitäisi tarjota?

− Mielenterveyden sairaudet ovat toiseksi suurin syy pitkiin sairauslomiin ja moni tarvitsee joustavuutta töihin palatessaan. Työelämäkulttuurin tulisi muuttua monimuotoisemmaksi, jotta sairaudesta toipuvilla olisi mahdollisuus palata työelämään ja kokea osallisuutta ja merkityksellisyyttä yhteiskunnassa, sanoo Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka.

Blogin kirjoittajina toimii mm. Mielenterveyden keskusliiton asiantuntijoita, yhteistyökumppaneita, kokemusasiantuntijoita, opiskelijoita, virkamiehiä ja kuntoutujia. Blogikirjoitukset ilmestyvät pääsääntöisesti tiistaisin.

Loppuvuoden aikana blogikirjoituksissa käsitellään mm. tuoreen mielenterveysbarometrin 2017 tuloksia, jotka julkistetaan mielenterveysviikon maanantaina 20.11.2017.

Blogin avaa Päivi Rissasen kirjoitus Toivottomia tapauksia ei ole. Rissanen on valtiotieteen tohtori, joka on ollut psykiatrisessa sairaalahoidossa yli 40 kertaa, toiminut vertaisohjaajana ja tehnyt väitöskirjan omista kokemuksistaan. Hän on työskennellyt myös kokemusasiantuntijatoiminnan kehittämishankkeessa ja tutkijana Mielenterveyden keskusliitossa. Hänen tarinansa on kerrottu viime vuosina useissa eri medioissa.

 

Seuraa blogia ja osallistu keskusteluun!

tyomielessa.fi
facebook.com/mielenterveydenkeskusliitto
twitter.com/mtkl_fi
Instagram: @mielenterveydenkl

#työmielessä

 

Lisätietoja:
Viestinnän suunnittelija Mirja Aarnio, Mielenterveyden keskusliitto, mirja.aarnio@mtkl.fi, 050 493 4433

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter