Tietopalvelu Propelli muuttuu valtakunnalliseksi mielenterveysneuvonnaksi

Neuvontapalvelut_kansi

 

Mielenterveyden keskusliiton Tietopalvelu Propellin nimi jää pois ja jatkossa palvelu toimii valtakunnallisena mielenterveysneuvontana.

Jo 15 vuoden ajan toiminut palvelu on tänä päivänä paljon enemmän kuin vain tiedon jakamista. Se tarjoaa paitsi tukea, tietoa ja neuvontaa, myös koulutusta ja ohjausta mielenterveysongelmista kärsiville ja kuntoutujille sekä heidän läheisilleen, alan ammattilaisille ja opiskelijoille, järjestöille sekä jäsenyhdistyksille.

Vuonna 2015 MTKL:n mielenterveysneuvonta tavoitti lähes 10 000 henkilöä puhelinpalveluiden, neuvontapisteiden, koulutuksen, ryhmien ja tapahtumien kautta.

Ohjaus- ja neuvontapuhelin 0203 91920

Kolmen neuvontapisteen voimin toimivaan valtakunnalliseen ohjaus- ja neuvontapuhelimeen vastaavat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset joka arkipäivä. Neuvontapuhelimesta saa tietoa ja neuvontaa mm. psyykkisten sairauksien aiheuttaman toimintakyvyn alenemisesta ja haitoista, hoidon ja kuntoutuksen mahdollisuuksista, sosiaaliturvasta, etuuksista, palveluista ja oikeuksista sekä yhdistystoiminnasta.

Vertaistukipuhelin 0800 177 599

Neuvontapisteiden ylläpitämänä toimii myös valtakunnallinen, soittajilleen maksuton vertaistukipuhelin. Siihen vastaavat arkipäivisin liiton neuvontatyöhön koulutetut vertaisneuvojat, joilla on omakohtaista kokemusta sairastumisesta ja kuntoutumisesta. Vertaistukipuhelin tarjoaa mm. luottamuksellista keskusteluapua ja kuuntelijan, mahdollisuuden kokemusten jakamiseen, toivoa toipumiseen sekä tukea oman asiantuntijuuden vahvistamiseen.

Neuvontapisteet

Helsingissä, Kuopiossa ja Turussa yksilöasiakas voi tarvittaessa tavata kuntoutusneuvojia anonyymisti, kiireettömästi, ilman lähetettä, maksuttomasti ja luottamuksellisesti.

Koulutus

Tärkeänä osana valtakunnallista mielenterveysneuvontaa on erilaisten koulutusten järjestäminen. Koulutussisältöjä ovat mm. etuudet ja palvelut, psyykkisen sairauden aiheuttamat haitat ja toimintakyvyn aleneminen, kuntoutuminen, mielenterveys ja seksuaalisuus, vertaisalustukset ja vertaisneuvojien jatkokoulutukset sekä asiantuntijaluennot.

Katso neuvontapalveluiden tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter