« Takaisin

Yksinäisyys

Jokainen tarvitsee muita ihmisiä. Ilman ystävää ihminen voi tuntea itsensä yksinäiseksi.

Yksinäisestä voi tuntua, että kukaan ei pidä hänestä. Tämä ei kuitenkaan ole totta. Sinusta pidetään, jos puolestasi kohtelet toisia ihmisiä hyvin. On myös tärkeää, että pidät itse itsestäsi ja hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet.

Joskus on vaikea hakeutua toisten ihmisten joukkoon, mutta se on kuitenkin ainoa keino päästä irti yksinäisyydestä. Rohkeutta voit harjoitella menemällä ensiksi vaikka johonkin tilaisuuteen, kuten elokuviin tai konserttiin, vaikka sinua kuinka pelottaisi. Näin voit tuntea itsesi kerta kerralta yhä rohkeammaksi.

Erilaisissa harrastuksissa pääset tapaamaan uusia ihmisiä, joista voi vähitellen tulla vaikka ystäviä. Muista, että muitakin uusia jäseniä luultavasti jännittää, vaikka siltä ei näyttäisikään. Tutustumisen jälkeen puhuminenkin alkaa kuitenkin sujua.

Mistä tunnet ystävän?

Ystävä tukee sinua ja ymmärtää sinua sellaisena kuin olet. Ystävät auttavat toisiaan menestymään koulussa ja onnistumaan elämässä. Ystävä ei petä luottamusta, vaan häneen voit aina luottaa.

Jos olet toiselle hyvä ystävä, hänkin on luultavasti sitä sinulle. Toki ystäväkin voi joskus pettää luottamuksen. Tällöinkin elämä jatkuu, ja tuskallisistakin kokemuksista selviää – entistä viisaampana.

Anteeksi kannattaa antaa. Pitkään vihaaminen vie vain omaa energiaa ja kuluttaa voimia.

Älä alistu painostukseen

Mukava kaveripiiri tekee lapsuudesta ja nuoruudesta onnellista aikaa. Joskus kaverit voivat kuitenkin yrittää saada sinut tekemään, jotain mitä et haluaisi tai saisi.

Jos koet, että sinua painostetaan johonkin asiaan, mitä et halua tehdä tai missä et halua olla mukana, sinulla on oikeus ja velvollisuus itseäsi kohtaan puhaltaa peli poikki.

Ole itsellesi rehellinen ja vastusta joukon painostusta. Joukossa voi myös olla muita samalla tavalla kokevia, jotka eivät uskalla puhua asiasta. Ole rohkea ja kuuntele itseäsi. Sinun ei tarvitse miellyttää muita eikä tehdä asioita, joita et oikeasti haluaisi.

Oikeat ystävät ymmärtävät, kun kieltäydyt.

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter