« Takaisin

Lapset ja nuoret

Lapsuuteen ja nuoruuteen kuuluvat kasvaminen ja kehittyminen sekä jatkuva muutos. Lapsuus ja nuoruus eivät aina ole helppoa aikaa, mutta tätä varten lapsella ja nuorella on häntä tukeva perhe. Lapsen ja nuoren tärkeimpiä ihmisiä ovat yleensä vanhemmat, sisarukset ja ystävät.

Aikuiseksi kasvamiseen liittyy paljon erilaisia asioita eivätkä ne kaikki ole helppoja. Ulkomuoto muuttuu, ajatukset muuttuvat ja fyysinen kehitys etenee: nuoresta tulee mies tai nainen.

Tähän ikävaiheeseen liittyy monenlaisia tunnemyllerryksiä ja kysymyksiä: kuka minä olen ja mikä minusta tulee? Ei ole mikään ihme, jos välillä tuntuu vaikealta, kun yrittää hallita elämäänsä ja tunteitaan.

Etsi aikuista tueksi!

Myös kuohunta kuuluu lapsuuteen ja nuoruuteen. Jos Sinulla on suuria sopeutumisvaikeuksia, vaikeuksia koulunkäynnissä tai vain hyvin vaikea olla, saatat tarvita apua.

Jos olet jatkuvasti kovin äksy ja voit huonosti, hae apua. Peloista ja ahdistuksista vapautumiseksi tarvitaan keskustelua aikuisen kanssa. Jos olet epävarma ja pelokas, etsi aikuisia, joiden kanssa voit jutella. Heitä voi löytyä perheen lisäksi sukulaisista, koulusta tai harrastuksista. Yksin ei tarvitse jäädä.

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter