« Takaisin

Kuntoutuminen

huoneentauluKuntoutuminen on yksilöllinen muutosprosessi, joka etenee itse asetettujen tavoitteiden ja omien voimavarojen mukaan. Mielenterveyskuntoutuja on oman elämänsä ja oman kuntoutumisensa paras asiantuntija.

Kuntoutumisen tueksi on saatava tilaa, aikaa, erilaisia vaihtoehtoja ja tukea kokemusten jäsentämiseen, saadun tiedon miettimiseen ja oman elämäntilanteen selkiyttämiseen.

Vertaistukiryhmissä ja kuntoutuskursseilla kuntoutuja voi verrata kokemuksiaan toisten mielenterveyskuntoutujien kokemuksiin sekä kuntoutustyöntekijöiden tietoon kuntoutumisprosessista. Keskeistä on jokaisen kokemushistorian arvostaminen, keskinäinen tuki sekä tasa-arvoinen vuorovaikutus.

Kurssikalenteri »

Ystävät ja omaiset

Kun perheenjäsen sairastuu, se aiheuttaa tuskaa ja ahdistusta lähimmäisten keskuudessa. Mielenterveysongelmissa omaiset usein tuntevat myös syyllisyyttä perheenjäsenen sairastumisesta.

Ystävät ja omaiset voivat olla tukena läheisen paranemisessa ja kuntoutumisessa. Omaisten on kuitenkin muistettava huolehtia myös omasta hyvinvoinnistaan.

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter