TAKAISIN TÖIHIN – Henrietta ja Helena

Henriettan ja Helenan uusi blogi pureutuu haasteisiin, joita työelämään paluu sairauden jälkeen tuo tullessaan. Pysy kuulolla viikoittain ja rohkaistu. Joko hakemaan sopeutumis- tai työ- ja koulutusvalmennukseen, kurottamaan kohti unelmiasi. Tai työnantajana työllistämään mielenterveyskuntoutuja.

Iloa, intoa ja valtava motivaatio. Tällainen tuki ja apu minulle tuli Henriettan muodossa Mielenterveysmessujen kiireen keskelle marraskuussa. Henrietta tuli marraskuussa harjoitteluun viestintäämme, osana työ- ja koulutusvalmennuskurssia, jota hän kävi Mielenterveyden keskusliitossa.

Harjoittelukokemus oli molemmin puolin niin rohkaiseva, että innostuimme jatkamaan yhteistyötä. Tammikuun 7. tartuin puhelimeen ja kyselin Henriettaa meille kevääksi työkokeiluun. Koska budjetti ei juuri tällä hetkellä salli tiimin laajentamista, tarjosin työkokeilua. Henrietta oli itse aiemmin jo ilmaissut halukkuutensa erilaisiin työllistämistuin tehtäviin työmuotoihin.

Henrietta selvitti ripeästi Klubitalolla erilaiset mahdollisuutensa juridiikkaa myöten. Vuorokauden sisällä sovimme aloituksesta.

Ajattelimme kirjoittaa päiväkirjaa kevään ajan tunnelmista täällä viestinnässä. Paperit on laitettu TE-toimistoon ja odotamme sopimusta. Ensi kerralla avaamme lomake- ja hakukäytäntöjen konkretiaa.

– Helena Hulkko, viestintä- ja markkinointijohtaja, Mielenterveyden keskusliitto

Hei. Olen Henrietta Gyllenbögel ja aloitin työkokeilun Mielenterveyden keskusliiton viestinnässä. Olen koulutukseltani valtiotieteen maisteri pääaineenani viestintä. Tein töitä viestinnän parissa eri yrityksissä ja toiminnanjohtajana järjestömaailmassa kunnes sairastuin psyykkisesti – II-tyypin bipolaari – ja jäin muutama vuosi sitten työkyvyttömyyseläkkeelle.

Nyt voin kuitenkin hyvin ja olen päässyt takaisin rakastamani työn pariin ja mikä minulle on myös hyvin tärkeää – edistämään minulle tärkeitä asioita eli mielen hyvinvointia.

Epäröin vähän, miten ystäväni mahtaisivat suhtautua innokkuuteni tehdä työtä työkokeiluna eli käytännössä palkatta. Itselleni tämä oli helppo valinta sillä nautin työnteosta. Yllätyin iloisesti kun yksikään ystävistäni ei kritisoinut intoani tehdä ilmaista työtä. Sen sijaan sain kymmenittäin kannustuksia ja onnitteluita. Koen olevani hyvin onnekas, kun minulla on viisaita ystäviä ja mielekästä työtä

– Henrietta Gyllenbögel, työkokeilija, Mielenterveyden keskusliitto

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter