Sote-kiertue päättyy Jyväskylään ja Tampereelle

Syksyn aikana Mielenterveyden keskusliiton ja Sininauhaliiton valtakunnallinen kiertue kutsuu yhteisen pöydän ääreen niin maakunnan ja kunnan toimijat, järjestöt kuin erityisesti päihde- ja mielenterveyskuntoutujatkin vielä kahdesti: Jyväskylässä (28.11.) ja Tampereella (29.11.)

Sote-keskusteluun kaivataan järjestöjen mukaan erityisesti palvelujen käyttäjien ääntä, joka tähän asti on jäänyt kokonaan syrjään.

−Kun sote-uudistusta on viety eteenpäin, ovat sosiaalipalvelut olleet syrjässä keskustelusta. Järjestämislaki velvoittaa maakunnat tekemään yhteistyötä järjestöjen kanssa, mutta käytäntö on edelleen auki. Järjestöjen asemaan liittyy paljon epätietoisuutta, sanoo Teemu Tiensuu, Sininauhaliiton toiminnanjohtaja.

Uudistuksia tehtäessä on muistettava miettiä, miten ne konkreettisesti vaikuttavat ihmisen arkeen, muistuttaa Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja Tarmo Raatikainen.

−Yhdistykset paikkaavat aukkoja, joita julkisiin palveluihin jää joka tapauksessa. Kun ihminen palaa osastolta kotiin, onko hänellä rahaa, ruokaa tai edes vuodetta? Entä mahdollisuuksia rakentaa itsearvostustaan? Tämä on järjestöjen toimikenttää. Mielenterveyttä on vaikea hoitaa taskulaskin kädessä, Raatikainen toteaa.

Onnistunut sote-kiertue on päättyessään pysähtynyt viidellä paikkakunnalla ja kerännyt yhteiseen vuoropuheluun kaikkiaan n. 350 henkeä.

Tarkemmat tiedot Jyväskylän tapahtumasta

Tarkemmat tiedot Tampereen tapahtumasta

 

Sote kuva pieni_facebook

 

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter