Raimo Matikaiselle sosiaalineuvoksen arvonimi

Mielenterveyden keskusliiton entiselle puheenjohtajalle ja pitkäaikaiselle luottamushenkilölle Raimo Matikaiselle on myönnetty sosiaalineuvoksen arvonimi. Arvonimi luovutetaan tänään Pohjois-Karjalan Mielenterveyden Tuki ry:n 45-vuotisjuhlassa Joensuussa.

Matikaisen elämäntehtävänä on ollut vaikuttaa sekä valtakunnalliseen että Pohjois-Karjalan mielenterveystyöhön.

Hän toimi aktiivisesti Mielenterveyden keskusliiton johtokunnassa vuodesta 1973. Vuonna 1996 hänet valittiin liittovaltuuston puheenjohtajaksi. Liiton hallituksen puheenjohtajana hän toimi 1999–2005 ja hallituksen jäsenenä 2005–2011. 2000-luvun alussa hän toimi kuusi vuotta Valtakunnallisessa vammaisneuvostossa.

Hän on ollut perustamassa Joensuuhun useita mielenterveyskuntoutujia ja heidän omaisiaan tukevia yhdistyksiä: Pohjois-Karjalan Mielenterveyden Tuki ry, Soroppi ry, Kotikartanoyhdistys ry sekä Omaisen Mielenterveystyön Tukena, Pohjois-Karjalan Yhdistys ry. Mielenterveyden Tuen toiminnanjohtajana hän työskenteli 1974–2012.

Tasavallan presidentti myöntää sosiaalineuvoksen arvonimen julkisen arvonannon osoituksena hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä.

Pohjois-Karjalan Mielenterveydentuki ry on psykiatrisia palveluja käyttävien henkilöiden yhdyssiteeksi ja oikeuksien valvontaa varten vuonna 1971 perustettu yhdistys ja Mielenterveyden keskusliiton jäsen.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää mielenterveyttä, yhdistää ja aktivoida yhdistyksen kotikunnan Joensuun ja sen lähikuntien alueella asuvia mielenterveyskuntoutujia ja heidän läheisiään, kehittää mielenterveyspalvelujen saatavuutta, laatua ja tasoa sekä tehdä ennalta ehkäisevää mielenterveystyötä.

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter