« Takaisin

Turvanen

Turvanen on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat erityistä tukea. Turvasen toimintoja ovat kuntoutusohjaus, turva-asuminen,  ja palveluihin ja toimintaan ohjaaminen ja tukeminen.

Turvanen toimii Jyväskylässä.

Turvasessa työskentelee kaksi kuntoutusohjaajaa, joilla on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan koulutus ja kokemusta mielenterveyskuntoutujien kanssa työskentelystä. Kuntoutusohjaus on vapaaehtoista, asiakaslähtöistä, voimavarakeskeistä, määräaikaista, joustavaa ja maksutonta. Mukaan pääsee ottamalla yhteyttä kuntoutusohjaajiin, lähetettä ei tarvita.

Millaista kuntoutusohjaus on?

Kuntoutusohjaus on kuntoutujan, hänen perheensä sekä lähiyhteisön tiivistä ja yksilöllistä tukemista, ohjausta ja neuvontaa kuntoutumiseen liittyvissä asioissa. Turvasen kuntoutusohjauksen perustana on kuntoutujan ja hänen lähiympäristönsä voimavarojen löytäminen.

Kuntoutusohjaajat tukevat kuntoutujaa:

  • Antamalla henkilökohtaista ohjausta kuntoutumisen eri vaiheissa
  • Antamalla tietoa kuntoutumisesta, kuntoutusetuuksista ja -palveluista sekä niiden saatavuudesta
  • Olemalla mukana hoitoneuvotteluissa ja verkostopalavereissa
  • Tekemällä kotikäyntejä ja käymällä tukea antavia keskusteluja puhelimitse
  • Auttamalla kuntoutujaa suunnittelemaan omaa arki-ja viikkorutiiniaan
  • Ohjaamalla erilaiseen kuntoutumista tukevaan toimintaan

Milloin turva-asuntoon?

Turva-asuminen tarjoaa sairaalahoitoa kevyemmän vaihtoehdon erilaisissa elämän kriisitilanteissa. Lähtökohtana ovat kuntoutujan omat, hänen elämäntilanteestaan nousevat tarpeet ja tavoitteet. Käytännössä turva-asuminen tarkoittaa mahdollisuutta lyhytaikaiseen asumisjaksoon tavallisessa kalustetussa asunnossa. Jakson pituus vaihtelee muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen.

Yhteystiedot

 

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter