MTKL:n maksuton vertaistukipuhelin palvelee arkipäivisin

Mielenterveyden keskusliiton Tietopalvelu Propellin maksuton vertaistukipuhelin palvelee nyt jokaisena arkipäivänä. 

Liiton kouluttamat kokemusasiantuntijat tarjoavat vertaistukea numerossa 0800 177599 maanantaista perjantaihin kello 10–15.

Tietopalvelu Propellin työntekijät tarjoavat myös maksutonta mielenterveysneuvontaa maanantaisin Helsingin Sörnäisissä 7.12.2015 asti. Sörnäisten käyntipiste on avoinna maanantaisin kello 10–15 Helsingin Klubitalon yhteydessä, osoitteessa Hämeentie 54. Päivystysaikoina tavattavissa ovat liiton kuntoutus- ja vertaisneuvoja.

Tietopalvelu Propellin toiminta on suunnattu mielenterveyspotilaille ja kuntoutujille, omaisille ja läheisille, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä opiskelijoille. Propellin varsinaiset neuvontapisteet sijaitsevat Helsingissä, Turussa ja Kuopiossa. Palvelusta saa tietoa muun muassa mielenterveyteen liittyvistä asioista, kuntoutumisesta, palveluista ja etuuksista, potilaan ja asiakkaan oikeuksista sekä paikallisista mielenterveysyhdistyksistä.

Mielenterveyden keskusliiton valtakunnallisessa neuvontapuhelimessa 0203 91920 liiton kuntoutusneuvojat palvelevat arkipäivisin kello 9–14 keskiviikkoa lukuun ottamatta. Keskiviikkoisin neuvontapuhelin palvelee kello 9–16.

Soittaminen edellä mainittuun neuvontapuhelimeen maksaa kiinteästä verkosta soitettuna 8,21 senttiä puhelu ja 2,00 senttiä minuutilta. Matkapuhelinliittymästä soitettaessa hinta on 8,21 senttiä puhelu ja 22,90 senttiä minuutilta. (Hintatiedot sitoumuksetta.)

Parhaillaan käynnissä olevalla Mielenterveyden keskusliiton Mielikin voi sairastua -kampanjalla kerätään varoja mielenterveyskuntoutujien vertaistukeen. Keräykseen voi osallistua Otto-automaateilla tekemällä käteisnoston yhteydessä 2 euron kertalahjoituksen. Keräys on käynnissä 15.12.2015 asti.

 

Lisätietoja:

Pirjo Metsäranta
kuntoutusneuvoja
Mielenterveyden keskusliitto
p. 040 562 4773
pirjo.metsaranta(at)mtkl.fi

Raili Alén
Kuntoutusneuvoja
Mielenterveyden keskusliitto
p. 046 851 4128
raili.alen(at)mtkl.fi

Mielenterveyden keskusliiton neuvontapisteiden yhteystiedot

Mielikin voi sairastua -kampanja

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter