MTKL historiankirjoihin – Sydänmaanlakka löi viimeisen pajatsolyönnin

Helsingin keskustassa koettiin keskiviikkona 11.3. historiallinen hetki, kun RAY luopui viimeisestä pelikäytössä olleesta Pajatsostaan. Pajatson viimeisen lyönnin löi Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka, joka paljasti nuorena poikana huijaneensa monta pajatsoa tyhjäksi.

Mielenterveyden keskusliitto iloitsee, että mielenterveys aiheena sai oman puheenvuoronsa kansanterveystyön tukemisen ikonille pidetyssä tilaisuudessa. Mielenterveys ja sen tuoma osattomuus on keskeinen ratkaisuja vaativa alue Suomen tulevassa pärjäämisessä. Mielenterveysongelmat on suurin työurien katkaisija; mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöt olivat toiseksi suurin syy myönnetyille eläkkeille tuki-ja liikuntaelinten sairauksien jälkeen. Joka päivä 7 alle 34-vuotiasta jää työkyvyttömyyseläkkeelle mielenterveyssyistä. Moni heistä haluaa ja pystyy töihin.

– Suomen ainutlaatuinen järjestötoiminta on suunnattoman tehokas toimintamuoto mielenterveysongelmien vähentämisessä. Helposti lähestyttävillä järjestöillä on valtava rooli sekä mielenterveysongelmien ehkäisyssä että psyykkisesti sairastuneen tuomisessa takaisin arjen ja työelämän vetoon. Vertaisuus ja matala kynnys ovat tässä avainasemassa, muistutti Sydänmaanlakka ennen viimeistä pajatsolyöntiään.

Lue RAY:n tiedote linkin takaa.Näyttökuva 2015-3-11 kello 12.44.48

http://www2.ray.fi/fi/ray/ajankohtaista/viimeinen-pajatso-on-hiljentynyt

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter