Mielenterveysviikkoa vietetään ensi viikolla 21.–27.11.2016

Mielenterveysviikon tämän vuoden teema on Oletko sinut? Okej för dej? ja se liittyy sosiaalisessa mediassa 16.11.− 27.11. Mielenterveyspoolin kanssa toteutettavaan yhteiseen kampanjaan.

Teeman ja kampanjan tarkoituksena on kehottaa ihmisiä pohtimaan kysymystä: Oletko sinut erilaisuuden kanssa? Kyse voi olla joko omasta tai muiden erilaisuudesta. Teeman ja mielenterveysviikon laajempi tavoite on vaikuttaa siihen, että mielenterveyden ongelmiin liittyvät stigmat vähenisivät yhteiskunnassa.

Mielenterveysviikon aikana Mielenterveyden keskusliitto ja sen 160 jäsenyhdistystä järjestävät eri puolilla Suomea tapahtumia ja tempauksia, esimerkiksi: seminaareja, mielenterveyskävelyjä, iltamia, konsertteja ja lausuntailtoja. Lue lisää tapahtumista täältä.

Mielenterveysviikko alkaa sunnuntaina 20.11.2016 eri puolilla Suomea järjestettävillä kynttilätapahtumilla, joilla kunnioitetaan itsemurhan tehneiden muistoa. Lue lisää kynttilätapahtumista täältä.

Päätapahtuma on kaksipäiväiset Mielenterveysmessut, jotka järjestetään Helsingin Wanhassa Satamassa 22.–23.11.2016. Messuilla on lukuisia yleisöluentoja, seminaareja, tietoiskuja ja näytteilleasettajia.  Lisätietoa tapahtumasta: www.mielenterveysmessut.fi.

Mielenterveysviikon tarkoitus on nostaa esiin ajankohtaisia mielenterveyteen liittyviä teemoja, tuoda esille epäkohtia, tehdä parannusehdotuksia ja vaikuttaa asenteisiin. Mielenterveysviikkoa on vietetty jo vuodesta 1974 aina marraskuun lopulla.

 

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Sirkku Immonen, puh. 040 124 4700, sirkku.immonen(at)mtkl.fi

 

16-11-kuva-1-kopio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter