« Takaisin

Tiedote: Digitaaliset apukeinot ja Mielenterveysbarometri puhuttavat mielenterveysviikolla

Onko digitaalisista innovaatioista apua mielenterveyden ongelmista kärsiville? Ja minkälaisia tuloksia tuore Mielenterveysbarometri kertoo mielenterveydestä, työelämästä ja leimautumisesta? Näistä puhutaan ensi viikolla Mielenterveysmessuilla 21.–22.11. sekä barometrin julkistamistilaisuudessa 20.11.

Ihmisen kohtaaminen kasvotusten on perinteisesti ollut yksi tärkeimpiä hoitomuotoja mielenterveystyössä. Digitaalisten palveluiden kehittyminen on tuonut rinnalle myös uudenlaisia mahdollisuuksia auttaa mielenterveysongelmaisia mm. nettiterapian ja älylaitteiden sovellusten avulla. Mutta ovatko digitaaliset palvelut yhtä tehokkaita kuin kasvotusten kohtaaminen ja millaista hoitoa mielenterveysongelmia sairastavat itse toivovat?

Digi vai liki – verkossa vai vieressä -seminaarissa ke 22.11. klo 13.15−16 aiheesta puhuvat mm. psykiatrian toimialajohtaja Matti Holi, lääketieteen tohtori, dosentti, terveystieteiden emeritusprofessori Matti Rimpelä sekä pedagoginen apuvälineasiantuntija ja luokanopettaja Pauli Sarsama.

Mielenterveys, työelämä ja stigma – Mielenterveysbarometrin 2017 tulokset

 

Mielenterveysbarometrin julkistus- ja tiedotustilaisuus järjestetään ma 20.11. klo 10−11.30 opetus- ja kulttuuriministeriössä kokoushuone Jukolassa (Meritullinkatu 1, 4. krs, Helsinki). Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tilaisuuteen: ilmoittautuminen viimeistään pe 17.11. klo 12.00: media@stm.fi tai puh. 02951 63747 / viestintäsihteeri Sara Lallukka.

 

Tilaisuuden järjestävät sosiaali- ja terveysministeriö ja Mielenterveyden keskusliitto, ja tuloksia esittelemässä ja kommentoimassa ovat sosiaali- ja terveysministeriön ylitarkastaja Jaana Vastamäki, Mielenterveyden keskusliiton kehitysjohtaja Heini Kapanen, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila sekä Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka. Haastatteluja tilaisuudessa antavat myös kokemusasiantuntijat VTT, tutkija Päivi Rissanen sekä kokemuskouluttaja Pia Alarto.

 

Tiedotustilaisuus on katsottavissa myös verkosta osoitteessa: http://videonet.fi/stm/20171120/

Stigman purkaminen journalismin keinoin – kuinka viestiä mielenterveydestä?

Toimittaja Siiri L’Ecuyer puhuu journalismin mahdollisuuksista mielenterveyden ongelmiin liittyvän stigman purkamisessa Mielenterveysmessuilla Tunne & Mieli -lehden luennolla ti 21.11. klo 13.30. Hän on tehnyt Suomen Mielenterveysseuralle toimittajille suunnatun tietopaketin mielenterveydestä viestimiseen. Paketti sisältää monia käytännöllisiä vinkkejä haastatteluun valmistautumisesta aina leimaavan kielenkäytön välttämiseen sekä kriisitilanteissa työskentelyyn.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Sirkku Immonen, viestintäpäällikkö, Mielenterveyden keskusliitto: 040 124 4700, sirkku.immonen@mtkl.fi
Barometrin osalta myös:
Krista Kukkanen, tiedottaja, sosiaali- ja terveysministeriö, p. 0295 163 350, krista.kukkanen@stm.fi

Mielenterveysmessujen seminaariohjelma:
http://mtkl.fi/mielenterveysmessut-2/seminaariohjelma/
Yleisöohjelma:
http://mtkl.fi/mielenterveysmessut-2/yleisoluennot/
Tietoiskut:
http://mtkl.fi/mielenterveysmessut-2/tietoiskut/

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter