Mielenterveyskuntoutujien vertaistukeen voi lahjoittaa Otto-automaateilla

Mielenterveyden keskusliiton Mielikin voi sairastua -kampanjalla kerätään varoja mielenterveyskuntoutujien vertaistukeen. Keräykseen voi osallistua Otto-automaateilla tekemällä käteisnoston yhteydessä 2 euron kertalahjoituksen. Keräys toteutetaan 1.10.–15.12.2015. 

Mielenterveyden häiriöt koskettavat jokaista suomalaista jossain elämänvaiheessa – joko omakohtaisesti tai läheisen ihmisen kautta. Mielenterveyskuntoutujien vertaistuella ja selviytymistarinoilla on erityinen merkitys silloin, kun ihminen häpeää ja pelkää leimaantumista sairautensa vuoksi ja on vaarassa syrjäytyä. Vertainen on ihminen, jolla on omakohtainen kokemus psyykkisestä sairastamisesta ja siitä kuntoutumisesta.

– Vertaistuki tarjoaa psyykkisten ongelmien kanssa painiskeleville tärkeän, heitä arjessa kannattelevan avun. Muiden samankaltaiset kokemukset sairastumisesta ja siitä kuntoutumisesta antavat toivoa omaan kuntoutumiseen, sanoo Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka.

Mielenterveyden keskusliitossa vertaisneuvojat ja -ohjaajat toimivat yhdessä ammattilaisten kanssa ohjaajina liiton järjestämillä sopeutusvalmennuskursseilla, kokemusasiantuntijoina neuvontatyössä sekä kertovat omaa henkilökohtaista tarinaansa koulutustilaisuuksissa opiskelijoille, ammattilaisille ja kuntoutujille.

Vertaistukiryhmät ja niiden tarjoama tuki ovat Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistysten koko toiminnan kivijalka. Mielenterveyskuntoutujien järjestöön kuuluvat 17 000 jäsentä järjestävät omissa jäsenyhdistyksissään ympäri Suomen monenlaista vapaaehtoisuuteen perustuvaa toimintaa ja yhdessä tekemistä.

– Mielenterveyskuntoutujien vertaisuus pitää sisällään muun muassa masentuneiden ryhmätapaamisia, kieltenopiskeluryhmiä, talkoita ja yhteisiä ruoanlaitto- ja keilailuiltoja. Nämä kaikki ovat kuntoutujille merkityksellisiä ja heitä arjessa kiinni pitäviä toimintoja, Sydänmaanlakka kertoo.

Otto-automaatilla tehdyn kertalahjoituksen lisäksi Mielikin voi sairastua -keräykseen voi osallistua tili- tai puhelinlahjoituksella. Lisätietoja vapaaehtoisen mielenterveystyön tukemisesta löytyy Mielenterveyden keskusliiton nettisivuilta.
Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka, Mielenterveyden keskusliitto, p. 050 363 9920, olavi.sydanmaanlakka(at)mtkl.fi

Viestintäpäällikkö Sirkku Immonen, Mielenterveyden keskusliitto, p. 040 124 4700, sirkku.immonen(at)mtkl.fi
www.mtkl.fi
www.mtkl.fi/mielikin-voi-sairastua
www.facebook.com/mielenterveydenkeskusliitto
@MTKL_fi
Automatian Otto & lahjoitus -sivu

 

Mielenterveyden keskusliitto on valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka haluaa luoda jokaiselle mielenterveyden häiriöön sairastuneelle mahdollisuuden kuntoutumiseen. Se tarjoaa koulutuksia, neuvontapalvelua ja sopeutusvalmennusta kuntoutumisen polulle – kohti toimivaa arkea ja työelämää. Liitto ajaa mielenterveyspotilaiden, mielenterveyskuntoutujien ja heidän läheistensä oikeuksia yhteiskunnassa. Mielenterveyden keskusliittoon kuuluu noin 160 vapaaehtoisvoimin toimivaa jäsenyhdistystä, joihin kuuluu 17 000 henkilöjäsentä.
Mielenterveyden keskusliiton toiminnan päärahoittaja on Raha-automaattiyhdistys.

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter