Mielenterveyskuntoutujien salibandyturnaus Tampereella 27.−28.5.2017

Mielenterveyden keskusliiton mestaruusturnaukseen osallistuu tänä vuonna 250 pelaajaa. Urheiluselostaja Tapio Suominen avaa turnauksen, joka on monille jäsenyhdistysten ja mielenterveysalan joukkueille kauden kohokohta.

 

Mielenterveyden keskusliiton 16. kerran järjestämä salibandyn ja futsalin mestaruusturnaus pelataan tulevana viikonloppuna Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen D-hallissa. Vuosittainen turnaus kokoaa Tampereelle viikonloppuna kaikkinensa noin 300 osallistujaa eri puolilta Suomea.

Turnauksen avaa lauantaina 27.5. klo 9.45 urheiluselostaja Tapio Suominen, joka myös selostaa päivän ensimmäistä ottelua. Lauantaina paikalla ovat myös Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka ja kehitysjohtaja Heini Kapanen.

Turnaus on pelaajille tärkeä vuosittainen tapahtuma, joka antaa motivaatiota harjoitella läpi talven. Kansainvälisten tutkimusten mukaan liikunta voi vähentää masennusoireita jopa yhtä hyvin kuin masennuslääkkeet tai psykoterapia. Liikunta voi myös estää masennusta, sillä vähän liikkuvilla on enemmän masennusoireita kuin paljon liikkuvilla. Suomalainen lääkäriseura Duodecim päivitti viime vuonna liikunnan ja depression Käypä hoito -suosituksia, joiden mukaan masennusoireet vähenevät sitä enemmän mitä säännöllisempää liikunta on.

Turnaus on osallistujille myös paikka kohdata muita mielenterveysyhdistysten joukkueita, ja vaikka mestaruuksista taistellaankin, on turnauksessa mukana liikunnan ilo, osallistuminen, onnistumiset ja yhdessäolo.

− On hieno nähdä, että turnaukseen tulee vuosi vuoden jälkeen samoja pelaajia sekä myös uusia joukkueita mukaan, joten selvästi tällaiselle turnaukselle on jatkossakin tarvetta. Pelaajista suurin osa on nuoria aikuisia miehiä, jotka yleensä ovat vähemmistönä liittomme tapahtumissa, joten on hienoa, että he ovat löytäneet turnauksemme, sanoo Mielenterveyden keskusliiton liikuntasihteeri Kati Rantonen.

Lauantaina pelataan salibandyn mestaruudesta harraste- sekä haastaja/kilpasarjassa ja sunnuntaina on vuorossa futsalin kisat. Mestaruusturnaus järjestetään yhteistyössä Tampereen Ilveksen kanssa.

Lisätietoja:
Liikuntasihteeri Kati Rantonen, Mielenterveyden keskusliitto, kati.rantonen@mtkl.fi, puh. 046 920 6427, www.mtkl.fi

 

Mestaruusturnaus_2017

 

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter