Mielenterveyskuntoutujat nauttivat liikunnan ilosta ja kulttuurista Kajaanissa

Sadat mielenterveyspotilaat ja -kuntoutujat kerääntyvät ensi viikonvaihteeksi Kajaaniin nauttimaan liikunnan ilosta ja kulttuurista. Kyseessä ovat Mielenterveyden keskusliiton perinteikkäät Kulttuuri- ja yleisurheilupäivät, jotka tänä kesänä järjestetään Kajaanissa 21.–23.8.2015. Tapahtumaan odotetaan 400 osallistujaa talkooväki mukaan lukien.

Kolmipäiväisessä Kisaa ja kulttuuria Kajaanissa -tapahtumassa on luvassa muun muassa valokuvaus- ja kirjallisuusaiheisia työpajoja, kulttuurisuunnistusta ja Tanssiva mieli -tanssikilpailu ennakkoilmoittautuneille. Tapahtuman monipuolisessa ohjelmassa esiintyvät muun muassa tanssiryhmä Äijät, Puolangan Pessimistien valituskuoro ja Hyvän mielen lähettiläs Pertti Salovaara. Kulttuuripäivillä palkitaan myös Mielenterveyden keskusliiton valokuvauskilpailun voittajat, jotka on valinnut näyttelijä Laura Malmivaara. Tapahtumapaikkoina ovat Scandic Kajanus -hotelli ja Kaukametsän kongressi- ja kulttuurikeskus.

Mielenterveyden keskusliiton perinteikkäät yleisurheilukisat järjestään Vimpelinlaakson urheilukentällä, ja kisat käynnistyvät lauantaiaamuna 22.8. kello 9.45 kansanedustaja Timo Korhosen avauspuheella. Mielenterveyden keskusliiton yleisurheilukisoilla on pitkä perinne. Nyt jo 20. kerran järjestettävien kisojen lajeina ovat 3-ottelu (60 metrin juoksu, pituushyppy ja kuulantyöntö), 1000 metrin kävely ja ruotsalaisviesti. Urheilukentällä on myös mahdollista kokeilla erilaisia oheislajeja.

Mielenterveyden keskusliitto aktivoi mielenterveyspotilaita ja kuntoutujia liikunnan pariin, sillä liikunnalla on tutkitusti paljon myönteisiä vaikutuksia ihmisen mieleen: Se auttaa jaksamaan ja huolehtimaan paremmin itsestä, parantaa vointia sekä tuottaa iloa.

– Valtakunnalliset kisat motivoivat harrastamaan liikuntaa ympäri vuoden ja yleisurheilutaitoja on hiottu kuntoon paikallisyhdistysten liikuntaryhmissä eri puolilla Suomea. Vaikka kisoista onkin kyse, tärkeää tapahtumassa on sosiaalinen kanssakäyminen, osallistuminen, itsensä voittaminen sekä liikunnan ilo, Mielenterveyden keskusliiton liikuntasihteeri Kati Rantonen sanoo.

Kulttuuri- ja yleisurheilupäivien ohjelma löytyy Mielenterveyden keskusliiton verkkosivuilta. Tapahtuman järjestää Mielenterveyden keskusliitto yhdessä paikallisten mielenterveysyhdistysten kanssa. Yleisurheilukisojen kisajärjestelyistä vastaa yleisurheiluseura Kajaanin Kipinä ry.

Mielenterveyden keskusliitto on tehnyt merkittävää työtä soveltavan liikunnan kentällä. Se on kouluttanut paikallisyhdistyksiin liikuntavastaavia jo vuodesta 1994. Vuonna 1996 liitto hyväksyttiin valtionapukelpoiseksi liikuntajärjestöksi, joka on vaikuttanut huomattavasti liikuntatoiminnan järjestämisen resursseihin. Lisäresurssien tarve on kuitenkin suuri. Liikuntatoimintaan osallistujien määrä on kasvanut ja toiveita uusista lajeista tulee jatkuvasti. Viime vuosina ohjelmaan on saatu mukaan muun muassa tanssi ja vesiliikunta.

Lisätietoja:

Liikuntasihteeri Kati Rantonen, Mielenterveyden keskusliitto, p. 046 920 6427, kati.rantonen(at)mtkl.fi

Yhdistyskoordinaattori Helena Koskelo-Suomi, Mielenterveyden keskusliitto, p. 050 362 7637, helena.koskelo-suomi(at)mtkl.fi

Kulttuuri- ja yleisurheilupäivien ohjelma

Mielenterveyden keskusliitto on valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka haluaa luoda jokaiselle mielenterveyden häiriöön sairastuneelle mahdollisuuden kuntoutumiseen. Se tarjoaa koulutuksia, neuvontapalvelua ja sopeutusvalmennusta kuntoutumisen polulle – kohti toimivaa arkea ja työelämää. Liitto ajaa mielenterveyspotilaiden, mielenterveyskuntoutujien ja heidän läheistensä oikeuksia yhteiskunnassa. Mielenterveyden keskusliittoon kuuluu noin 160 vapaaehtoisvoimin toimivaa jäsenyhdistystä, joihin kuuluu 17 000 henkilöjäsentä.

Mielenterveyden keskusliiton toiminnan päärahoittaja on Raha-automaattiyhdistys.

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter