Mielenterveyskuntoutujan tarina voitti asumisaiheisen kirjoituskilpailun

Elina Hämäläisen Yksinäisyys on kunnia vieras on voittanut oman sarjansa kirjoituskilpailussa, jossa kerättiin mielenterveyskuntoutujien ja vammaisten ihmisten asumisen tarinoita ja unelmia.

Aspa-säätiön kirjoituskilpailussa osallistujia pyydettiin kuvaamaan asumisen onnistumisia ja oman kodin onnea tai asumisen vaikeuksia ja vastoinkäymisiä. Kirjoittajat saivat myös haaveilla parhaasta mahdollisesta asumisesta ja ympäristöstä tai visioida kokonaista toimivaa asuinympäristöä.

Minun tarinani -sarjan voittaneen Elina Hämäläisen kirjoituksessa käsitellään mielenterveyskuntoutujan elämää ja kodin merkitystä alkaen aina lapsuuden kodista. Kilpailun päätuomaroinut sosiaalineuvos Helena Hiila-O’Brien pitää Hämäläisen tarinaa on vaikuttavana kirjoituksena ihmisen osasta.

– Hyvin kirjoitettu ja hieno tarina, joka sisältää tarkkoja havaintoja, elämänmakua, huumoria ja koskettavuutta, hän perustelee.

Minun unelmani -sarjan kirjoituskilpailussa voitti Matti Hokkasen Riekko leivinuunista käsin raakojen marjojen kera.

Kirjoituskilpailuun osallistui kaikkiaan 66 kirjoittajaa. Molemmista kilpailusarjoista esiraati valitsi jatkoon kuusi ehdokasta, joiden joukosta voittajat valitsi sosiaalineuvos Helena Hiila-O’Brien. Kummankin sarjan voittaja palkittiin 500 euron rahapalkinnolla. Palkinnot luovutettiin tänään tiistaina Aspa-säätiön 20-vuotisjuhlaseminaarissa Kouvolassa.

Lue kaikki finaaliin päässeet tarinat ja raadin perustelut Aspa-säätiön nettisivuilta: Minun tarinani ja Minun unelmani.

Lue lisää: Helena Hiila O’Brien valitsi kirjoituskilpailun voittajat

 

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Katri Laukkanen, Aspa-säätiö, p. 044 275 3028, katri.laukkanen(at)aspa.fi

www.aspasaatio.fi

Aspa-säätiö on vuonna 1995 perustettu vammaisten ihmisten ja mielenterveyskuntoutujien asumisen asiantuntija. Säätiön ovat perustaneet Epilepsialiitto ry, Förbundet De Utvecklingsstördas Väl rf, Invalidiliitto ry, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Kehitysvammaliitto ry, Kuurojen Liitto ry, Mielenterveyden Keskusliitto ry, Neuroliitto ry (aiemmin MS-liitto ry), Nuorten Ystävät ry, Näkövammaisten Keskusliitto ry, Suomen CP-liitto ry ja Suomen Parkinson-liitto ry.

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter