Mielenterveyden keskusliitto mukana vauhdittamassa osatyökykyisten työllistymistä

Työmarkkinakeskusjärjestöt sekä sote- ja vammaisjärjestöt ovat ensimmäisen kerran lupautuneet yhdessä etsimään ratkaisuja osatyökykyisten työmarkkina-aseman parantamiseksi.

Järjestöt allekirjoittivat jo aiemmin julkilausuman, jossa ne sitoutuivat ottamaan käyttöön eri keinoja, joiden avulla osatyökykyisten henkilöiden työllistyminen ja työssä jatkaminen helpottuu.

Julkilausuman allekirjoitti yhteensä 14 järjestöä sekä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila ja työministeri Jari Lindström.

Järjestöjen lupaukset osatyökykyisten henkilöiden työmarkkina-aseman parantamiseksi on koottu videolle:

Voit lukea järjestöjen lupaukset myös täältä.

Mielenterveyden keskusliiton lupaus on:

Me viemme tietotaitoa eteenpäin siitä, että työkyvyttömyyseläke ei välttämättä ole työuran päätepiste. Kuntoutuja voi palata oikeisiin töihin. Ylläpidämme tietoutta mahdollisuudesta palata takaisin työelämään. Se tarkoittaa isoa ilmapiirimuutosta.

Yhteistyöhön ovat sitoutuneet:

Akava, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Invalidiliitto, KT Kuntatyönantajat, Kuntoutussäätiö, Mielenterveyden keskusliitto, Näkövammaisten liitto, SAK, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, STTK, Suomen yrittäjät ry, Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö VAMLAS, Vates-säätiö sekä
Vammaisfoorumi.

Lue lisää Osatyökykyisille työ elämään (OTE) -hankkeesta.

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter