Maksutonta mielenterveysneuvontaa tarjolla Helsingin Sörnäisissä

Helsingin Klubitalolla Sörnäisissä on joka maanantai tarjolla maksutonta mielenterveysneuvontaa joulukuun alkuun saakka. Mielenterveyden keskusliiton Tietopalvelu Propellin työntekijät ovat tavattavissa maanantaisin 31.8.–7.12.2015 kello 10–15 Helsingin Klubitalon yhteydessä, osoitteessa Hämeentie 54.

Paikan päällä ovat tavattavissa liiton kuntoutusneuvoja ja vertaisneuvoja sekä sovittuina päivinä sosiaalineuvoja tai lakimies. Propellin työntekijät neuvovat mielenterveyteen ja kuntoutumiseen liittyvissä asioissa sekä muun muassa sosiaaliturva-asioissa. Heiltä saa tietoa erilaisista palveluista ja etuuksista, potilaan ja asiakkaan oikeuksista, vertaistuesta ja mielenterveysyhdistyksistä.

Tietopalvelu Propelli aloitti yhteistyökokeilun Helsingin Klubitalon kanssa viime keväänä, ja kokemukset ovat olleet myönteisiä. Kevään aikana Propellin työntekijät olivat tavattavissa Klubitalolla joka toinen maanantai. Ideana on ollut tuoda palvelua sinne, missä ihmisetkin ovat.

Propellin neuvontapiste sijaitsee Hämeentiellä Klubitalon sisäänkäynnin vieressä. Neuvontapiste on avoinna muillekin kuin Klubitalon jäsenille, eli sinne toivotetaan tervetulleiksi kaikki neuvontaa tarvitsevat kuntoutujat, heidän läheisensä ja ammattilaiset.

Mielenterveyden keskusliiton Tietopalvelu Propellin toiminta on suunnattu mielenterveyspotilaille ja kuntoutujille, omaisille ja läheisille, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä opiskelijoille. Tietopalvelu Propellin toimipisteet löytyvät Helsingin Malmilta, Turusta ja Kuopiosta.

Viime vuonna Tietopalvelu Propellin yhteydenottojen ja toimintaan osallistuneiden määrä oli yli 7 000: Neuvontaa, tukea ja ohjausta annettiin tapaamisten, puheluiden ja sähköisen neuvonnan sekä koulutuksen muodossa. Nämä kaikki ohjasivat hoidon, kuntoutuksen, osallistuvan toiminnan ja etuuksien pariin.

Lisätietoja:

Raili Alén
Kuntoutusneuvoja
Mielenterveyden keskusliitto
p. 046 851 4128
raili.alen(at)mtkl.fi

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter