« Takaisin

VESOTE − Vaikuttavaa elintapaohjausta

Mielenterveyden keskusliitto on mukana valtakunnallisessa ”Vaikuttavaa elintapaohjausta sosiaali- ja terveydenhuoltoon poikkihallinnollisesti” -hankkeessa 2017 – 2018. VESOTE kuuluu hallituksen kärkihankkeeseen, jonka tavoitteena on hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen ja eriarvoisuuden vähentäminen. Hankkeen päärahoittaja on sosiaali- ja terveysministeriö.

VESOTEn tavoitteena on, että yhä suurempi osuus väestöstä liikkuisi ja nukkuisi riittävästi ja söisi terveellisesti. Hankkeessa kootaan toimivia välineitä elintapojen tunnistamiseen, ohjaukseen ja hallintaan. Aluehankkeissa kehitetään elintapaohjauksen palveluketjuja sekä virtuaalista elintapapoliklinikkaa ammatillisen työn ja asiakkaan omahoidon tueksi.

Hanketta koordinoi UKK-Instituutti. Hankekumppaneita ovat Mielenterveyden Keskusliitto, Diabetesliitto, Kunnossa kaiken ikää -ohjelma sekä 10 sairaanhoitopiiriä. Mielenterveyskuntoutujat ovat kohderyhmänä viidessä sairaanhoitopiirissä:

  • HUS
  • Etelä-Pohjanmaa
  • Etelä-Savo
  • Pirkanmaa
  • Satakunta

Hankkeessa tarjotaan ammattilaisille ja muille elintapaohjausta jäsentyneesti antaville toimijoille verkkokoulutusta elintapatuen ja ohjauksen kehittämiseen. Mielenterveyden keskusliitto tuottaa sisältöjä hankkeen koulutuksiin, kouluttaa hyvien elintapojen tukihenkilöitä syksyllä 2017 sekä tarjoaa asiantuntija- ja koordinaatiotukea hankealueiden verkostotyöskentelyyn.

Verkostotapaamiset syksyllä 2017:
Helsinki, Tampere, Pori, Seinäjoki, Mikkeli

Lue lisää hankkeesta

Lisätietoja:
Laura Heimonen
Kärkihankekoordinaattori
Mielenterveyden keskusliitto
laura.heimonen (at) mtkl.fi
050 413 9271

Hanke sosiaalisessa mediassa:
#vesote
#elintapaohjaus
#hyvätkäytännöt
#hyte

VESOTE-logo-Twitter (2)

Mukana_Karkihankkeessa_tunnus

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter