« Takaisin

Kärkihanke VESOTE − Vaikuttavaa elintapaohjausta

Mielenterveyden keskusliitto on mukana valtakunnallisessa VESOTE-hankkeessa: ”Vaikuttavaa elintapaohjausta sosiaali- ja terveydenhuoltoon poikkihallinnollisesti” (2017-2018). VESOTE kuuluu kärkihankkeeseen, jonka tavoitteena on hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen ja eriarvoisuuden vähentäminen. Sen päärahoittajana toimii sosiaali- ja terveysministeriö (STM).

 

VESOTEn tavoitteena on, että yhä suurempi osuus väestöstä liikkuisi ja nukkuisi riittävästi ja söisi tervellisesti. Tätä varten hankkeessa kootaan toimivia välineitä elintapojen tunnistamiseen, ohjaukseen ja elintapojen hallintaan. Aluehankkeissa kehitetään elintapaohjauksen palveluketjuja sekä virtuaalista elintapapoliklinikkaa ammattilaistyön ja asiakkaan omahoidon tueksi.

Hanketta koordinoi UKK-Instituutti, ja hankekumppaneina toimivat Mielenterveyden Keskusliitto, Diabetesliitto sekä 10 sairaanhoitopiiriä. Sairaanhoitopiireistä Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, HUS, Satakunta sekä Pirkanmaa ovat valinneet hankkeen kohderyhmäksi mielenterveyskuntoutujat.

Hankkeessa tarjotaan verkkokoulutusta elintapatuen ja ohjauksen kehittämiseen ammattihenkilöille sekä muille työssään elintapaohjausta antaville toimijoille. Mielenterveyden keskusliitto on mukana hankkeen koulutustoiminnassa, tarjoaa asiantuntija- ja koordinaatiotukea alueiden verkostotyöskentelyyn määrätyillä hankealueilla sekä kouluttaa hyvien elintapojen tukihenkilöitä syksyllä 2017.

 

Lisätietoja:

Laura Heimonen
Kärkihankekoordinaattori
laura.heimonen@mtkl.fi
050 413 9271

 

VESOTE-logo-Twitter (2)

Mukana_Karkihankkeessa_tunnus

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter