« Takaisin

Yhdistystoiminta

Toisten kuntoutujien selviytymistarinoilla on erityinen merkitys silloin, kun ihminen kokee yksinäisyyttä ja leimautumista. Vertaisten tuki ja kipeidenkin asioiden jakaminen helpottavat tilannetta usein huomattavasti.

Yhdistyksissä kokoontuu satoja vertaistuki- ja oma-apuryhmiä ja harrastusryhmiä.  Vertaistuki auttaa ymmärtämään menneen ja suuntaa katseen tulevaisuuteen. Toisten tapaaminen antaa sisältöä elämään, uusia virikkeitä, tietoja ja taitoja sekä parantaa mahdollisuuksia selvitä jokapäiväisestä elämästä. Yhdistystoiminnassa voi löytää itsestään aivan uusia puolia, uusia itsensä toteuttamisen mahdollisuuksia.

Mielenterveysyhdistyksissä voi tavata muita samanlaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä ja osallistua oman asuinkuntansa mielenterveyspalvelujen kehittämiseen. Yhdistyksiin ovat tervetulleita kaikki vapaaehtoisesta mielenterveystyöstä kiinnostuneet.

Mielenterveysyhdistys

  • on jäsenten välinen yhdysside
  • toimii kokemusperäisen tiedon asiantuntijana
  • vaikuttaa sosiaali- ja terveysturvan kehittämiseen
  • vähentää mielenterveysongelmiin liittyviä ennakkoluuloja
  • järjestää kerho- ja ryhmätoimintaa, tilaisuuksia, retkiä, matkoja ja liikuntaa
  • yhdistystoiminta on vapaaehtoista, jokainen jäsen päättää itse miten haluaa osallistua
  • Mtkl:n jäsenyhdistyksiä on 160 ja niihin kuuluu 17 000 henkilöjäsentä.

Liittymällä mielenterveysyhdistykseen saat liiton jäsenedut kuten Revanssi-lehden sekä mahdollisuuden osallistua liiton järjestämiin koulutuksiin ja lomille. Voit myös tilata Tunne & Mieli-aikakauslehden edulliseen 30 euron vuosihintaan.

Löydä yhdistys:

Paikallisyhdistykset
Valtakunnalliset ja alueelliset yhdistykset

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter