Mitä teemme?

Mielenterveyden keskusliitto on vuonna 1971 perustettu valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka valvoo ja ajaa mielenterveyspotilaiden ja -kuntoutujien sekä heidän läheistensä etuja yhteiskunnassa, toimii asiantuntijana heitä koskevissa kysymyksissä ja kehittää tarvittavia palveluja. Toiminnan punainen lanka on vapaaehtoisuus, tasavertaisuus ja vertaistuki. Toiminnassa yhdistetään kokemusasiantuntemus ja ammatillisuus.

Strategia »

Säännöt »

Vuosikertomus 2016

Mielenterveyskuntoutujien ja -potilaiden sekä heidän läheistensä terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi liitto ja sen jäsenyhdistykset:

  1. vähentävät omalla toiminnallaan psyykkisiin sairauksiin liittyvää leimautumista ja yksinäisyyttä
  2. tiedottavat psyykkisesti sairastuneiden ja heidän läheistensä oikeuksista ja toimivat aktiivisesti lainsäädännön kehittämiseksi
  3. ehkäisevät kuntoutus- ja vertaistoiminnallaan uudelleen sairastumista sekä mielenterveyskuntoutujien läheisten sairastumista
  4. ehkäisevät itsemurhia ja mielenterveyspotilaiden ja -kuntoutujien ennenaikaisia kuolemia
  5. toimivat aktiivisesti pakkokeinojen ja väkivallan vähentämiseksi psykiatrisessa hoidossa

Rahoitus

Toiminnan päärahoittaja on Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Muita rahoittajia ovat Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Euroopan sosiaalirahasto ESR. Liiton omia varainhankintakeinoja jäsenmaksujen lisäksi ovat lahjoitukset, keräykset ja yhteistyö yritysten kanssa. Sääntöjensä mukaan liitto voi ottaa vastaan myös testamenttilahjoituksia.

 

 

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter