Mitä teemme?

Mielenterveyden keskusliitto valvoo ja ajaa mielenterveyspotilaiden, mielenterveyskuntoutujien ja heidän läheistensä etuja yhteiskunnassa, toimii asiantuntijana heitä koskevissa kysymyksissä ja kehittää tarvittavia palveluja.

Toiminnan punainen lanka on vapaaehtoisuus ja vertaistuki. Toiminnassa yhdistetään kokemusasiantuntemus ja ammatillisuus.

 

Mielenterveyden keskusliiton strategia »

Säännöt 2014 »

MTKL vuosikertomus 2015

Mielenterveyskuntoutujien, mielenterveyspotilaiden ja heidän läheistensä terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi liitto ja sen jäsenyhdistykset:

  1. vähentävät omalla toiminnallaan psyykkisiin sairauksiin liittyvää leimautumista ja yksinäisyyttä
  2. tiedottavat psyykkisesti sairastuneiden ja heidän läheistensä laillisista oikeuksista ja toimivat aktiivisesti lainsäädännön kehittämiseksi
  3. ehkäisevät kuntoutus- ja vertaistoiminnallaan uudelleen sairastumista sekä mielenterveyskuntoutujien läheisten sairastumista
  4. ehkäisevät itsemurhia ja mielenterveyspotilaiden ja -kuntoutujien ennenaikaisia kuolemia
  5. toimivat aktiivisesti pakkokeinojen ja väkivallanvähentämiseksi psykiatrisessa hoidossa

 

Rahoitus

Toiminnan päärahoittaja on Raha-automaattiyhdistys. Muita rahoittajia ovat Kela, työministeriö, opetusministeriö, ulkoministeriö ja kunnat, joissa on järjestetty turva-asumista. Liiton varainhankintakeinoja ovat omien julkaisujen ja tuotteiden myynti, keräykset, lahjoitukset ja testamentit.

 

Organisaatio

  • 160 jäsenyhdistystä, joihin kuuluu 17 000 henkilöjäsentä
  • Liittovaltuusto
  • Hallitus
  • Työryhmät
  • Keskustoimisto

 

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter