Lasinen lapsuus -nettiryhmät aikuisille alkavat!

bottle-caps-175994A-klinikkasäätiön 30 vuotta täyttävä Lasinen lapsuus aloittaa kumppaninsa Mielenterveyden keskusliiton kanssa syyskuussa Suomessa uuden toimintamuodon, ammattimaisesti ohjatut nettivertaisryhmät lapsuudenkodin alkoholinkäytön seurauksista yhä haittoja kokeville aikuisille.

Lasinen lapsuus -nettiryhmässä keskustellaan ohjatusti mutta osallistujien tarpeista lähtien lapsuuden kokemusten aiheuttamasta kuormituksesta ja sen kanssa selviytymisestä. Osallistuminen on maksutonta ja edellyttää ainoastaan toimivan nettiyhteyden. Ryhmän kesto on kolme kuukautta. Osallistumisesta hyötyvät eniten ne, jotka voivat tuona aikana olla mukana keskusteluissa säännöllisesti. Ryhmä toimii keskustelufoorumilla, ja siihen voi osallistua halutessaan pelkällä etunimellä. Keskustelu on luottamuksellista, ja sen näkevät vain ryhmän jäsenet. Ryhmään mahtuu kymmenen aikuista.

Lasinen lapsuus -ryhmän päätarkoituksena on tarjota vertaistukea. Mukana on myös kolme ohjaajaa, joilla on tietoa lapsuudenkodin alkoholinkäytön vaikutuksista ja seurauksista sekä niiden kanssa pärjäämisestä aikuisuudessa. Yksi ohjaajista on lasisen lapsuuden omakohtaisesti kokenut vertaisohjaaja.

Ryhmässä vaihdetaan kokemuksia vapaasti ja mietitään erilaisia tilanteita yhteisellä neuvokkuudella. Osallistujia tuetaan omien voimavarojen tunnistamisessa ja vahvistamisessa. Ryhmässä on mahdollista myös saada tietoa ja vaihtaa kokemuksia erilaisista palveluista ja niihin hakeutumisesta.

Ryhmää ohjaavat  Laura Barck (sosionomi AMK ja kuntoutussuunnittelija Mielenterveyden keskusliitossa), vertaisohjaaja Tanni Karvonen sekä Janne Takala (VTM, sosiaalikasvattaja ja kehittämiskoordinaattori A-klinikkasäätiöllä).

Ryhmään voi nyt hakea tästä linkistä.

Haku päättyy sunnuntaina 4.9. 2016.

Lisätiedot:
laura.barck(at)mtkl.fi
janne.takala(at)a-klinikka.fi

 

Lasinen lapsuus nettiryhmä on jatkoa Sirpaleinen mieli -hankkeessa alkaneelle yhteistyölle A-klinikkasäätiön ja Mielenterveyden keskusliiton välillä. Lasinen lapsuus -aiheeseen räätälöity vertaisryhmätyömalli tuodaan nyt nettiin. Sirpaleinen mieli -hankekumpaneista Mielenterveyden keskusliitto ja Suomen Mielenterveysseura jatkavat myös kasvokkaisten lasinen lapsuus -ryhmien järjestämistä. Lasinen lapsuus -toimintaa rahoittaa Raha-automaattiyhdistys (RAY).

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter