Kumpi oli ensin, päihdeongelma vai masennus? Käsikädessä-lehden uusi numero ilmestynyt

Käsikädessä 3/2015 -lehden teema on Päihteet ja mielenterveys.Kasikadessa_1503_kansi_pieni

Lehdessä käsitellään esimerkiksi masennuksen ja alkoholin monimutkaista ”muna vai kana” -suhdetta – mikä on syytä ja mikä seurausta.

Nuorten huolestuttavan yleistä kannabiksen käyttöä tarkastellaan eri näkökulmista laajssa artikkelissa.

Juoko mummo liikaa? kysytään artikkelissa, joka nojaa tositapahtumiin perustuvaan tarinaan Liisasta. Liisa on eläkkeelle jäätyään alkanut nauttia elämästä kesämökillä ja Espanjan auringossa. Samalla oluen, viinin ja drinkkien nauttiminen karkasi käsistä kohtalokkain seurauksin. Mitä moni ei tiedä, on se, että ikäihmisten alkoholin riskikäytön rajat ovat matalammat kuin muilla aikuisilla.

Kansikuvajutussa tv-kuuluttaja ja radiotoimittaja Maria Jungner  kertoo, miksi hän osallistui 100 päivää ilman viinaa -ohjelmaan ja mitä hän oppi kokemuksesta. Työssään Jungner pyrkii tuomaan asioita esiin pintaa syvemmältä.

Lehdessä on asiaa myös luontoyhteyden hyvää tekevästä voimasta, pätkätöistä, ihmissuhteiden ristiriidoista, omannäköisen elämän tavoittelusta, äitien hätäkahveista sekä tavalliseen tapaan kanssakulkija-tarinoita, uusia tutkimustuloksia mielenterveyden alalta, hyvän mielen vinkkejä, kolumneja, pakina, ristikko ja sudoku.

Lue lisää ja tilaa >>

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter