« Takaisin

Podcastit

Hyvän mielen lähettiläs Jani Toivolan podcast-sarja alkaa mielenterveysviikolla 19.11.

 

Mielenterveyden keskusliiton Hyvän mielen lähettilään 2018 Jani Toivolan ja kulttuurin ja mielenterveyden liiton Kukunorin kanssa yhdessä tuotetun Toivola-podcastin ensimmäinen jakso ilmestyy mielenterveysviikon maanantaina 19.11.2018. Viikoittain ilmestyvässä podcastissa on yhteensä yhdeksän jaksoa, ja jokaisessa on vieraana eri henkilö keskustelemassa Jani Toivolan kanssa kehosta, mielestä ja yhteiskunnasta.

 

IMG_0597 (1)

Kuuntele ja lue lisää:

Jakso 1: Aram Aflatuni 

Jakso 2: Ulrika Björkstam

Jakso 3: Selma Vilhunen

Jakso 4: Maaret Kallio

 

Podcast-sarajassa vieraina ovat Aram AflatuniMaaret KallioUlrika BjörkstamJani LeinonenNina HonkanenSelma VilhunenRiikka Koivisto ja Miina Savolainen. Lisäksi yhdessä jaksossa on vieraana vuoden 2019 Hyvän mielen lähettiläs , jonka nimi julkaistaan Mielenterveysmessuilla Helsingissä tiistaina 20.11.2018.

Mistä podcastin sisällön idea sai alkunsa ja mikä merkitys sillä on?

Jani Toivola:
”Kuuntelen itse paljon podcasteja. Ne sopivat hyvin omaan kiireiseen arkeeni, jossa olen paljon liikkeellä. Kuuntelen podcasteja ennen kaikkea hoitaakseni omaa mieltäni. Muiden ihmisten tarinoista ja ajattelusta saa voimaa ja vertaisuutta. Oma maailma avartuu ja saa uutta tietoa ja inspiraatioita. Muiden ihmisten kokemuksista saa usein myös paljon lohtua. Puhe riisuu häpeästä ja luo toivoa ja tilaa toipumiselle ja hyvää tekeville valinnoille. Halusin itse luoda jotain vastaavaa. Ajatus lähti roolistani tämän vuoden Hyvän mielen lähettiläänä. Mieli on niin valtavan kokonaisvaltainen asia ja yhdistää meitä kaikkia. Se on sekä herkkyyttä toinen toistemme edessä että arjen valintoja ja yhteiskunnallisia päätöksiä, rakenteita ja palveluita. Toiveenani on näillä keskusteluilla luoda tila, johon jokainen mahtuu juuri sellaisena kuin on.”

Miten valitsit kutsumasi vieraat?

”Kausi tuo studioon yhdeksän mielenkiintoista ja rohkeaa vierasta. Halusin mukaan ihmisiä, joiden elämäntarinat ja teot ovat koskettaneet, inspiroineet ja rohkaisseet minua ja joiden uskon avaavaan uusia ovia ajatteluun myös muille.”

Onko jotain, mikä yllätti keskusteluissa ja äänityksissä? Löytyikö keskusteluista jokin yhteinen tekijä?

”Kaikkia tarinoita yhdisti kohdatuksi tulemisen merkitys – meidän jokaisen kyky kohdata itsemme ja toinen toisemme – ja miten olennaista se on hyvän elämän kannalta ja erityisesti kriisin kohdatessa. Toinen yhdistävä asia oli muistutus siitä, että mikään hyvä maailmassa ei synny tyhjästä, vaan sen takana on aina tekoja: valinta olla rakentamassa yhteistä hyvää ja kyky välittää kanssaihmisistä.”

 

Podcast löytyy 19.11. alkaen sivuilta http://mtkl.fi/julkaisut/podcastit/toivola-podcast/ sekä Soundcloudista, Spotifyista ja iTunesista. Jaksot on äänitetty Mental Beauty Recordsin studiossa.

 

Lisätietoja:
Mirja Aarnio, viestinnän suunnittelija, mirja.aarnio(a)mtkl.fi, p. 050 493 4433

 
Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter