Joululahjaksi hyvinvointia nuorille – Nuori Mieli oppaat aineettomana lahjana

5.12.2014

Mielenterveyden keskusliitto tarjoaa tänä jouluna mahdollisuuden antaa aineeton lahja, jolla edesautetaan nuorten mielen hyvinvointia. Tämä on hyvä mahdollisuus käyttää esimerkiksi yrityksen joulumuistamisrahat. Osallistua voivat myös yksityiset lahjoittajat valintansa mukaan 20–1000 euron summalla.

Mielenterveyden keskusliiton Nuori mieli -oppaita voidaan lahjoittaa lähikouluun, nuorisotiloihin, seurakunnille tai vaikka harrastusryhmiin. Kohteen voi lahjoittaja valita itse tai antaa vapaasti toimitettavaksi mihin tahansa Suomen kouluun. Oppaat lähetetään Mielenterveyden keskusliitosta tammikuussa 2015. Esimerkiksi 100 opasta voi lahjoittaa hintaan 400 euroa.

”On tärkeää muistaa, ettei ole
yksinäisyyden kanssa yksin”

Nuori mieli -opas – tietopaketti nuoren mielen kysymyksiin

Nuori mieli -selviytymisopas antaa vastauksia ja ”selviytymisohjeita” nuoruuden pulmiin. Kaikkihan me tiedämme, että etenkin nuorena elämä voi olla haastavaa, ja monet asiat askarruttavat mieltä.

Tekemiseen osallistuneet nuoret ovat arvioineet oppaan sisältöä, ulkoasua ja kieltä ja kertovat siinä omia kokemuksiaan. Aiheita ovat muun muassa mielenterveys, seksi ja seksuaalisuus, päihteet ja riippuvuudet sekä netti ja some. Lisäksi oppaassa on kattava yhteystieto-osio, joka johdattelee suoraan apua tarjoavien tahojen luo.

Oppaan voi jakaa kaikille luokassa tai ryhmässä – tai ripustaa vaikka terkkarin ilmoitustaululle.

Oppaasta poimittuja nuorten sitaatteja:
”Mun vanhempien masennus vaikutti muhun aika rankasti. Onneksi sain apua terapiasta”
”On tärkeää muistaa, ettei ole yksinäisyyden ongelman kanssa yksin”
”Älä anna syntyperäsi tai kulttuurisi määrittää sinua, ne eivät ole sama kuin sinä itse”

Syksy on ravistellut koko maata uutisilla lapsisurmista. Lapsiin kohdistuneita henkirikoksia tehdään Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan eniten vanhempien mielenterveysongelmien vuoksi. Nuorena saatu oikea-aikainen apu ehkäisee ongelmien kasvamista. Tule mukaan ehkäisemään inhimillisiä tragedioita ja auttamaan – juuri nyt!

Tutustu ja lahjoita!

Banneri_lahjoitaNM_v1

 

 

 

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter