Järjestöjen sosiaaliturvaopas päivitetty

Mielenterveyden keskusliitto on ollut mukana työryhmässä, jossa on päivitetty Sosiaaliturvaopas 2017. Oppaaseen on koottu pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden yhteinen sosiaaliturva. Oppaasta löytyy kattavasti aiheita esim. oikeudesta sosiaaliturvaan, edunvalvonnasta, terveys- ja hoitosuunnitelmasta, toimeentulosta, eläkkeistä, sairaanhoidon maksuista ja korvauksista sekä Kelan kuntoutuksesta.

Voit lukea ja tulostaa oppaan tästä.

Tavoitteena on sosiaaliturvan hyödyntäminen ja tunnetuksi tekeminen. Opas on tarkoitettu järjestöjen työntekijöille ohjausta ja neuvontaa varten, mutta oppaasta hyötyvät myös muut asiasta kiinnostuneet. Opas on myös sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden käytettävissä.

Julkaisun on kirjoittanut 16 järjestöstä koostuva työryhmä, johon kuuluvat Aivovammaliitto, Eläkkeensaajien Keskusliitto, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Mielenterveyden Keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Näkövammaisten liitto, Psoriasisliitto, Suomen CP-liitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Neuroliitto, Suomen Nivelyhdistys, Suomen Reumaliitto, Suomen Sydänliitto ja Suomen Syöpäpotilaat.

Lisätietoa: Mielenterveyden keskusliiton sosiaalineuvoja Pirkko Jantunen, puh.  040 513 6213.

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter