Hyvää mieltä musiikista -viikkoa vietetään 24.-30.4.2017

Mielenterveyden keskusliiton jokavuotista henkisen hyvinvoinnin viikkoa vietetään 24.–30.4.2017. Tämän vuoden teema on Hyvää mieltä musiikista. Viikon aikana Mielenterveyden keskusliitto julkaisee sosiaalisessa mediassa ja nettisivuilla musiikin ammattilaisten omia voimabiisejä ja nostaa esille aiheeseen liittyviä ihmisiä, tapahtumia ja tietoiskuja.

 

Tutkimusten mukaan musiikilla on laajoja positiivisia ja parantavia vaikutuksia mielialaan ja musiikkia voidaan käyttää apuna kuntoutuksessa monissa sairauksissa ja mielenterveyden ongelmissa:

 

  • Musiikki vaikuttaa aivoissa tiettyihin osiin, minkä seurauksena tiedonkäsittely, keskittymiskyky, oppiminen ja muisti tehostuvat ja masennus ja stressi lievenevät.
  • Mieleisen musiikin kuunteleminen vapauttaa aivoissa dopamiinia, joka lisää mielihyvää, iloa ja motivaatiota. 20−60 minuuttia mielimusiikin kuuntelua päivässä riittää tuottamaan positiivisia vaikutuksia.
  • Mielimusiikin kuunteleminen saa ihmisen käyttäytymään mukavammin muita kohtaan. Musiikki on myös sosiaalista: konserteissa käyminen ja musiikin fanittaminen yhdessä luovat yhteenkuuluvuuutta.
  • Myös yksin musiikin kuuntelemisesta voi tulla sosiaalinen olo. Siksi musiikin avulla on mahdollista karkottaa yksinäisyyden tunnetta.
  • Musiikki antaa välitöntä mielihyvää, vähentää ahdistusta ja lisää energiaa ja huolettomuuden tunnetta.
  • Musiikki helpottaa kipuja ja palauttaa mieleen muistoja, jopa aivovammapotilailla.
  • Musiikki auttaa tulkitsemaan ja sanoittamaan vaikeita tunteita.

 

”Musiikki on kuin sanaton kieli, johon kuuntelija voi samaistua. Se helpottaa ja antaa myös toivoa. Toisaalta musiikki on kuin haju tai maku, se rakentaa sillan muistoon ja siihen liittyvään tunteeseen”, Mielenterveyden keskusliiton työ- ja koulutusvalmennuspäällikkö Markus Raivio kiteyttää.

 

Seuraa Hyvää mieltä musiikista -teemaviikkoa ja osallistu kampanjaan hashtagilla: #voimaamusiikista

Facebook: facebook.com/mielenterveydenkeskusliitto
Instagram: @mielenterveydenkl
Twitter: @MTKL_fi
www.mtkl.fi

 

Kampanjassa omilla voimabiiseillään ovat mukana mm. jazzmuusikko Verneri Pohjola, oopperalaulajat Soile Isokoski, Tommi HakalaEsa Ruuttunen ja Waltteri Torikka, näyttelijä-muusikko Tapio Liinoja, vocal folk hop -yhtye Tuuletar, laulaja-lauluntekijä Viivi Orvasto sekä Hyvän mielen lähettiläs 2017, vloggaaja Maiju Voutilainen eli Mansikkka.

 

Artistien voimabiiseistä koottua soittolistaa voi kuunnella Spotifyissa: MTKL #voimaamusiikista.
Mansikkka kertoo omat voimabiisinsä videoblogissaan: videoblogissaan. 

 

Lisätietoja teemaviikosta ja kampanjasta:
Viestinnän suunnittelija Mirja Aarnio, p. 050 493 4433, mirja.aarnio(a)mtkl.fi

Asiantuntijahaastattelut:
Työ- ja koulutusvalmennuspäällikkö Markus Raivio, p. 045 632 1973, markus.raivio(a)mtkl.fi

Maiju Voutilaisen haastattelut:
Sanna Rousi, Töttöröö Network, p. 050 400 5423, sanna.rousi(a)tottoroo.fi

 

Mtkl_HHV2017_Karuselli_2

 

 

 

 

 

 

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter