Heureka tulee hulluksi -näyttelylle kansainvälinen palkinto

14.7.2014

Heurekassa parhaillaan esillä oleva mielenterveysaiheinen Heureka tulee hulluksi -näyttely on palkittu maailman parhaasta tiedekeskuksen yleisökokemuksesta. Mielenterveyden keskusliitto on yksinäyttelyn yhteistyökumppaneista.

Tämä kansainvälisen tiedekeskusliitto Association of Science-Technology Centersin (ASTC) myöntämän Roy L. Shafer Leading Edge for Visitor Experience 2014 -palkinto on tiedekeskusalalla erittäin arvostettu palkinto, joka jaetaan vuosittain.

Palkintolautakunta kertoo perusteluissaan olleensa vaikuttunut näyttelyn avoimesta ja innovatiivisesta tavasta esitellä mielenterveyttä. He ylistävät rohkeutta haastaa yleisö ajattelemaan aihetta uusilla tavoilla.

Heureka tulee hulluksi on ensimmäinen mielenterveysaiheinen tiedekeskusnäyttely. Sen tavoitteena on murtaa mielenterveyden häiriöihin liittyviä ennakkoluuloja ja rohkaista ihmisiä pitämään huolta omasta mielenterveydestään. Näyttelyllä Heureka haluaa herättää myös keskustelua mielenterveydestä.

Näyttelyn suunnitteluun osallistui laaja-alainen asiantuntijajoukko. Myös mielenterveyden häiriöistä kärsineet kokemusasiantuntijat antoivat merkittävän panoksen näyttelyn sisältöön.

Heureka tulee hulluksi on esillä Heurekassa 21.9.2014 asti, jonka jälkeen se siirtyy Lissaboniin ja sieltä edelleen Pariisiin.

Mainokselle kunniamaininta

Heureka tulee hulluksi -näyttely on huomioitu myös mainoskampanjansa osalta. Kampanja sai alkuvuodesta kunniamaininnan Markkinointi & Mainonta -lehden järjestämässä Kuukauden aikkarimainos -kilpailussa. Katso mainos täältä >>

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter