Hengitä on Hyvää mieltä musiikista -viikon teemabiisi

Laulaja-lauluntekijä Viivin säveltämä ja sanoittama biisi Hengitä julkaistaan tänään osana Mielenterveyden keskusliiton henkisen hyvinvoinnin viikon Hyvää mieltä musiikista -kampanjaa.

 

27-vuotias helsinkiläinen Viivi Orvasto on paitsi muusikko, myös sosionomi, joka työskentelee tällä hetkellä aivovamman saaneiden ihmisten päivätoiminnassa. Hän on tehnyt omia kappaleita jo yli kymmenen vuotta, ja näin hän kertoo Hengitä-biisin syntymisestä ja merkityksestä:

”Olen persoonaltani vahvasti tunteva ja herkkä, ja musiikki on minulle tärkeä tapa käsitellä tunteita. Hengitä-kappale syntyi tilanteessa, jossa olin itse hyvin ahdistunut. Olin yksin kotona, makasin sängyllä ja koetin rauhoittua. Aloin laulaa ensimmäistä säkeistöä spontaanisti. Jossain vaiheessa tajusin, että nyt on syntymässä jotain, minkä haluan muistaa. Äänitin säkeistön puhelimeeni siinä sängyllä maaten. Myöhemmin aloin työstää biisiä valmiiksi.

Tahdoin, että biisi voisi olla kuulijalle sellainen, jonka voi omistaa itselleen. Että se voisi muistuttaa jokaista siitä, että me jokainen riitämme juuri sellaisina kuin olemme. Erityisesti tahdon omistaa kappaleen niille, jotka tuntevat olevansa riittämättömiä sen vuoksi, että heidän voimavaransa kuluvat jo siihen, että pääsevät sängystä ylös, laittavat sukat jalkaan, menevät suihkuun tai saavat ruoan menemään alas.

Sinä olet riittävä juuri nyt, juuri noin. Sitä ei muuta menneisyyden haamut eikä nykypäivän kivut ja taakat.”

 

Kappaleen on tuottanut Sakari Heikkilä ja sen julkaisija on Mental Beauty Records / Kukunori ry.

 

Kuuntele Viivin biisi Spotifyissa: Hengitä

 

 

VIIVI-hengitä_ilmantekstiä

Viivin oma voimabiisilista:

Jessie J: Who you are
”Biisi on muistuttanut minua siitä, että saan olla se joka olen. Se on antanut voimaa taistella ulkoisia paineita vastaan silloin, kun on ollut vaikeaa rakastaa itseään.”

Coldplay: Fix you
”Kuulin tämän kappaleen vuosia sitten radiosta ensimmäistä kertaa ajaessani yksin autoa myöhään illalla. Biisin teksti iski silloiseen rikkinäiseen elämäntilanteeseen niin, että kyyneleet alkoivat valua poskia pitkin. Sain toivoa siihen, että kaikki tulee järjestymään.”

Sia: Alive
”Tämän biisin kertosäe antaa voimaa niissä hetkissä, jolloin tekisi mieli luovuttaa. Olen edelleen elossa, olen selvinnyt paljosta ja tulen edelleen selviämään.”

Apulanta: Koneeseen kadonnut
”Koin erään elämänvaiheeni aikana vahvaa samaistumista tähän kappaleeseen. Se auttoi käsittelemään tunteita.”

Juha Tapio: Luonasi vaan
”Tämä biisi on ollut todella tärkeä kanava käsitellä kipeitä asioita ja tunteita.”

 

Lue, mitkä ovat Viivin lisäksi seitsemän muun kampanjaan osallistuvan artistin omat voimabiisit. 

Kaikki voimabiisit löytyvät Hyvää mieltä musiikista -viikon soittolistalta Spotifyissa: MTKL #voimaamusiikista

 

Mtkl_HHV2017_Karuselli_

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter