Helsingissä huhtikuussa: maksuton koulutus voimavaravalmennuksesta

Mielenterveyden keskusliitto järjestää ensimmäistä kertaa Helsingissä kaikille sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille avoimen koulutuksen voimavaravalmennuksen menetelmään. Kevyt, räätälöitävä valmennusmalli on osoittautunut erittäin toimivaksi.

Mielenterveyden keskusliitto on järjestänyt voimavaravalmennusta jo kymmenen vuotta eri puolilla Suomea eri-ikäisille, mm. kuntoutustuella ja eläkkeellä oleville mielenterveyskuntoutujille.

”Me uskomme ihmisen omiin voimavaroihin, hänen kykyynsä auttaa itse itseään sekä siihen, että jokainen on oman elämänsä paras asiantuntija”, tiivistää kouluttaja, kuntoutussuunnittelija Tarja Tikkanen.

”Menetelmässä lähdetään ryhmässä, mutta yksilöllisesti jokaisen osallistujan omista tavoitteista käsin vahvistamaan voimavaroja, motivaatiota ja itsetuntoa. Oleellisia ovat kokemusasiantuntijoiden esimerkki ja ryhmän vertaistuki.”

Valmennuksella kohti omannäköistä arkea

Pääkaupunkiseudulla valmennuksia on tähän asti järjestetty yhteistyössä eri kumppaneiden kuten psykiatrian poliklinikoiden ja työ- ja elinkeinotoimistojen kanssa heidän asiakkailleen ja lisäksi koulutettu kumppaneiden henkilöstöä menetelmän käyttöön.

Valmennukset sopivat mielenterveyskuntoutujien lisäksi esimerkiksi pitkäaikaistyöttömille, syrjäytymisvaarassa oleville nuorille ja monille muillekin, jotka hyötyvät omien voimavarojen ja arjen taitojen vahvistamisesta ja mielekkään, omannäköisen elämänpolun löytämisestä.

Helsingin ensimmäinen kaikille ammattilaisille avoin koulutus järjestetään 25.-26.4. Kaksipäiväisen koulutuksen lisäksi sovitaan tarvittaessa seurantatapaaminen. Ilmoittautuminen päättyy 10.4. ja mukaan mahtuu 16 ensiksi ilmoittautunutta.

Maksuton koulutus järjestetään Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen STEAn tuella.

Ilmoittaudu täällä:
https://kurssikalenteri.mtkl.fi (valitse Koulutus ammattilaisille)

Lisätietoja kouluttajilta:
Kuntoutussuunnittelija Tarja Tikkanen, tarja.tikkanen (at) mtkl.fi, puh. 040 450 8630
Työ- ja koulutusvalmentaja Merja Matilainen, merja.matilainen (at) mtkl.fi, puh.040 450 8256

 

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter