”Ennakkoasenteet johtuvat epätietoisuudesta”

27-vuotias iisalmelainen Miika sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Hän vastasi Mun elämä, hyvä elämä -mielenterveysviikon teemakysymyksiin.

 

IMG_4698

 

Mikä on auttanut sinua sairautesi kanssa?

Minua on auttanut hyvä tukiverkosto, johon kuuluu perhe, ystävät ja avovaimo. Heidän avullaan olen jaksanut mennä elämässä eteenpäin ja saanut voimaa huonoina hetkinä. Tasapainoiseen elämään minua on auttanut sopiva lääkitys ja Aspa-palvelut. Liikuntaharrastukset ovat myös auttaneet minua saamaan ajatuksiani muualle, niissä kun joutuu keskittymään vain urheilemiseen.

Mikä on mielestäsi suurin ongelma mielenterveyskysymyksissä?

Ennakkoasenteet mielenterveyteen liittyvissä asioissa on edelleenkin suuri ongelma Suomessa. Minun mielestäni tämä johtuu ihmisten epätietoisuudesta – mielenterveyden häiriöitä ei tunneta. Itse olen esimerkiksi joutunut avaamaan paljon sitä, mitä kaksisuuntainen mielialahäiriö tarkoittaa. Ihmisten pitäisi lisätä omaa tietoaan mielenterveydestä ja siitä tulisi puhua enemmän avoimesti.

Mikä pitää sinun mielesi kunnossa?

Minulle  tärkeää, että arkeni on tasapainossa jokaisen osa-alueen suhteen. Arkeeni kuuluu avovaimon kanssa yhdessä oleminen, ystävien tapaaminen, lentopallon ja salibandyn pelaaminen ja normaalit kotityöt, eniten pidän ruuanlaitosta. Tykkään myös tehdä töitä ja haaveena olisikin, että saisin pidempiaikaisen työpaikan.

Mielenterveysviikolla 18.-25.11.2018 nuoret aikuiset, jotka ovat kokeneet mielenterveyden häiriöitä, vastasivat teemaviikon kysymyksiin.

 

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter