Case tasa-arvoinen avioliittolaki – liitto on moniääninen

Joissain medioissa sekä keskustelupalstoilla on viime päivinä kysytty Mielenterveyden keskusliiton (MTKL) hallituksen ja sen puheenjohtajan Kari Tolvasen kansanedustajana ottamista kannoista tasa-arvoiseen avioliittolakiin.

MTKL:n luottamuselinten kannat ovat demokraattisessa menettelyssä sovittuja kannanottoja, jotka edustavat liittoa. Liitto puolestaan on otanta Suomen kansasta.

Mielenterveyden keskusliitossa ja sen hallituksessa on ja tuleekin olla ihmisiä, joilla on erilainen näkemys yhtä hyvin tasa-arvoisesta avioliittolaista kuin jostakin toisestakin asiasta. Moniarvoinen ja montaa eri mielipidettä ja näkemystä edustava hallitus tekee parempia päätöksiä kuin yksiulotteisesti ja kapeasti jotain näkökulmaa edustava hallitus. Asioista keskustelemalla ja sopimalla saadaan vaikeatkin asiat hoidettua.

Liitossa on monta erilaista ääntä. Me kaikki pyrimme edistämään mielenterveyden ja mielen hyvinvoinnin teemoja parhaaksi katsomallamme tavalla. Meidän kenttämmekin on asian suhteen jakautunut. Kentältä tulee viestiä puolesta ja vastaan ja tämä on hyvä. Kriittinen puheenvuoro on usein hyvä asia, joskus jopa arvokkaampi kuin myötäsukainen. Tällöin saa perustella omaa näkemystään ja sitä tulee pohdittua huolella.

Liiton hallituksen kanta: http://mtkl.fi/tasa-arvoinen-avioliittolaki-lisaisi-hyvinvointia/

Kari Tolvanen perustelee äänestystään kansanedustajana:

– Minulla ole yhtään mitään esimerkiksi rekisteröityjä parisuhteita tai kenenkään seksuaalisista suuntautumista vastaan.

– Tasa-arvoisen avioliittolain kansalaisaloitteessa minua kaihertaa lain valmistelun puutteellinen taso. Vaikuttavuusarvio esimerkiksi lasten asemasta puuttuu täysin ja se on minun sekä myös asiantuntijoiden mielestä välttämätöntä tehdä ennen lain hyväksymistä.

– Mielestäni ei ole oikein, että vuosia adoptiolasta odottaneet avioparit eivät saa lasta ulkomailta, jos ko. laki tulee meillä voimaan. Esimerkiksi Ruotsissa näin on käynyt, kun eräät maat ovat lopettaneet lasten antamisen kaikille. Tämäkin vaatii lisäselvityksiä.

– Kansalaisaloitteen kohtalosta äänestetään ensi viikon perjantaina täysistunnossa. Sen jälkeen tilanne varmaankin rauhoittuu. Jos aloitetta ei hyväksytä, toivon, että siitä on maininta ensi kevään tulevassa hallitusohjelmassa. Tällöin lain valmistelu tehdään laadukkaasti ja siinä huomioidaan kaikki osapuolet.

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter