Artistien Hyvää mieltä musiikista -voimabiisit listana ja Spotifyissa

Artistit musiikin eri aloilta osallistuvat henkisen hyvinvoinnin viikon Hyvää mieltä musiikista -kampanjaan kertomalla omat voimabiisinsä. Lue, mitkä biisit valikoituivat kenenkin listalle ja miksi!

 

Jazzmuusikko Verneri Pohjola

Verneri-1103

Tom Waits: Take it with me
”Kauniimpaa biisiä on tuskin tehty. Ja Waitsin esitys on järjettömän syvä.”

Queen ja David Bowie: Under Pressure
”Tämä biisi voittaa suurenkin ahdistuksen. Voimaa, ymmärrystä ja yhteiskuntakritiikkiä. Maailman ilmaisuvoimaisimmista äänistä kaksi samalla raidalla.”

Lännen Jukka: Hoopon Joulu
”Biisi antaa aina näkökulmaa ja saa oman elämän näyttäytymään hyvältä. Herättää myös vahvaa myötätuntoa, mikä aina saa minuuden kirkastumaan.”

Björk: Hyperballad
”Yksi biisi, monta toinen toistaan hienompaa versiota.”

Jeff Buckleyn versio Leonard Cohenin Hallelujah’sta
”Kylmät väreet joka kerta. …and from my lips she drew the Hallelujah!”

 

Oopperalaulaja Soile Isokoski:

isokoski_tn

Jean Sibelius: Längtan heter min arfvedel
”Kaipaus on perintöosani, sanoo teksti, ja näin se on meidän ihmisten elämässä. Melodia on yksinkertainen, piano-osuus koraalimainen ja harras. Tämä rikkoutuu vasta viimeisessä säkeistössä, jolloin soinnut harppumaisia.”

Ilmari Hannikainen: Rauha
Eino Leinon puhutteleva runo, piano kulkee maagisesti käyden laulumelodian alla tukien.”

Yrjö Kilpinen: Laululle
”Laulu on yksinkertaisuudessaan häikäisevän nerokas sävellys. Runo on kuin omistus, tunnustus tai rukous.”

 

Oopperalaulaja Waltteri Torikka:

Waltteri Torikka / Warner Music Finland. Photographer Juha Mustonen / Instagram @juha_mustonen Styling Sofia Oksanen / @sofia_oksanen MUAH Emma Jokelainen / @emmajokelainen Graphic Designer Antti Bergman.

Pharrell Williams: Happy
”Tämä saa jokaisen aamun alkamaan mahtavasti ja aina hyvälle tuulelle. Iloisuus ja hyvä mieli antavat voimaa.”

 

Vocal folk hop -yhtye Tuuletar:

TUULETAR_promo1_edit-1

Loreen: Euphoria
”Bile-euforiaa parhaimmillaan ja biisi linkittyy vahvasti vuoteen 2013, jolloin tapasimme, ystävystyimme, juhlimme ja itkimme yhdessä Tanskan Aarhusissa.

The Boxettes: Free
”Edesmennyt The Boxettes antoi sysäyksen siihen, että Tuuletar on paitsi Vocal Folk myös Vocal Folk Hop. Hiphop- ja elektrovaikutteinen, lontoolaisten naisvokalistien yhtye valloitti meidät aikoinaan syvästi ja Free on jäänyt elämään yhtyeemme hengennostatusbiisinä.”

Throes + The Shine: Guerrero
”Esiinnymme Budapestissa Throes + The Shine -yhtyeen kanssa samoilla festareilla. Yhtye järjesti sellaiset bileet lavalla, että yleisö sai selkäydintä myöten bailata kaikki negatiiviset energiat ulos. Guerrero on hyvän mielen musiikkia parhaimmillaan.”

Tuuletar: Tuu kerää
”Oma sävellyksemme teksti on leikkisä ja itseironinen. Maailma on välillä epäreilu ja julma, mutta joskus on käännettävä katse kohti omaa napaa ja todettava, että sisäinen motivaatio on ainoa tapa pysyvään muutokseen.”

 

Oopperalaulaja Esa Ruuttunen:

Esa Ruuttunen

Kari Tikka: Armolaulu
”Syksyllä 1978 levytin laulun kesken varusmiespalvelusta. Itseäni on voimaannuttanut kertomukset siitä, miten laulu on auttanut syvissä vaikeuksissa olevia kuulijoita elämässä eteenpäin. Kulutusta kestävä sävelmä ja uskon ytimiin vievä teksti rohkaisevat itseänikin sitä laulaessani.

Jaakko Löytty: Kahden maan kansalainen
”Olen laulanut tätä usein erilaisten katastrofien jälkeen pidetyissä tilaisuuksissa, mm. Myyrmäen räjähdystragedian, Kaakkois-Aasian tsunamin ja vuoden 2015 pakolaisten auttamiseksi järjestetyissä televisiohartauksissa. Laulu on itsellenikin hyvin koskettava ja vaativa laulettava, ja joudun etukäteen psyykkaamaan itseäni voidakseni laulaa sen liikuttumatta.”

Virrenveisuu
”Kun jumalanpalveluksessa tai seurapenkissä veisaan virttä, usein jokin osuva teksti tai koraalin kaunis hiljentävä tai mielen kohottava sävelkaari saa yhtäkkiä palan nousemaan kurkkuun. Tulee tunne veisaavaan joukkoon kuulumisesta matkalla jonnekin − ihmisen on määrä päästä kerran kotiin.”

 

Laulaja-lauluntekijä Viivi Orvasto:

VIIVI-hengitä_ilmantekstiä

Jessie J: Who you are
”Biisi on muistuttanut minua siitä, että saan olla se joka olen. Se on antanut voimaa taistella ulkoisia paineita vastaan silloin, kun on ollut vaikeaa rakastaa itseään.”

Coldplay: Fix you
”Kuulin tämän kappaleen vuosia sitten radiosta ensimmäistä kertaa ajaessani yksin autoa myöhään illalla. Biisin teksti iski silloiseen rikkinäiseen elämäntilanteeseen niin, että kyyneleet alkoivat valua poskia pitkin. Sain toivoa siihen, että kaikki tulee järjestymään.”

Sia: Alive
”Tämän biisin kertosäe antaa voimaa niissä hetkissä, jolloin tekisi mieli luovuttaa. Olen edelleen elossa, olen selvinnyt paljosta ja tulen edelleen selviämään.”

Apulanta: Koneeseen kadonnut
”Koin erään elämänvaiheeni aikana vahvaa samaistumista tähän kappaleeseen. Se auttoi käsittelemään tunteita.”

Juha Tapio: Luonasi vaan
”Tämä biisi on ollut todella tärkeä kanava käsitellä kipeitä asioita ja tunteita.”

 

Oopperalaulaja Tommi Hakala:

_DSC0512

Bleu Metron: Stream
Antti Parangon laajakirjoisesta, laadukkaasta ja koskettavan energisestä tuotannosta voisi luoda oman listansa mielen mielekkäistä kappaleista.”

Joan Baez: Forever Young
”Joan Baez on eräs vaikuttavimpia taiteilijoita ja pitkän linjan ihmisoikeusaktivisteja, jonka laulukaan ei jätä koskaan kylmäksi. Tämä on Bob Dylanin hienoimpia lauluja Joan Baezin puhuttelevana ja voimauttavana versiona.”

Jan Garbarek & Hilliard Ensemble: Parce mihi domine
”Sekä norjalaisen saxofonistin Jan Garbarekin ja brittiläisen Hilliard Ensemblen yhteiset albumit tuovat mielenkiintoisen synteesin kahdesta maailmasta, erilaisuudesta josta syntyy ennakkoluulottomasti uutta ja syvästi koskettavaa, pysäyttävää ja hiljentävää musiikkia.”

 

Näyttelijä-muusikko Tapio Liinoja

Tapio Liinoja

Toivo Kuula: Virta venhettä vie
”Tämä saattaisi masentaa, mutta siinä on sellaista syvyyttä, että se antaakin toivoa ja voimia.”

Miles Davis: So what
”Tätä tuskin tarvitsee perustella.”

Topi Sorsakoski & Agents: Soi kitara murheissaan
”Hieno versio klassikkobiisistä While My Guitar Gently Weeps.”

 

 

Kaikki biisit on koottu Spotifyin soittolistalle:
MTKL #voimaamusiikista

Spotify_Logo

 

 

 

Jaa tämä sivu.Share on FacebookTweet about this on Twitter